Gospel - Musik C eksamensopgave

  • STX 2.g
  • Musik C
  • 12
  • 6
  • 1829
  • PDF

Gospel - Musik C eksamensopgave

Opgave fra musik-C niveau omkring gospel.

Nummer til analyse:

Komponist: John Newton
Titel: Amazing Grace
Album: Gospel United, Optaget Live Fredericia, Danmark, Distribution: Poulin A/S
Årstal: 1995

Indhold

Gospel musikkens budskab
Rytme og gospel
Hvad er gospel?
Ordet gospel
Typisk gospel
Analyse af nummer
Litteraturliste

Uddrag

Budskabet bag gospel er den kristne tro.
Musikken er medrivende, men hvis man ser på teksterne er det tydeligt at se at troen på Gud, Jesus og Helligånden fylder alt i gospelmusikken. På den måde er gospel ikke bare musik, men også forkyndelse og gudstjeneste.
Forkyndelse er et begreb med dobbelt betydning, idet både oplysning og undervisning indgår i ordet. Gudstjeneste kan være tjeneste for Gud, bøn og tilbedelse eller tilgivelse og udrustning . Sådan er det i hvert fald for ”rigtige” gospel folk. Men i gospel er forkyndelsen universal og ikke bundet til en bestemt udtryksform. Alle kan være med fra hele verden og budskabet fra gospel kan kommunikeres på nye måder og i forskellige kulturer .
Men vigtigst af alt bringer gospel musik ind i krop i sjæl og får det til at swinge.
Gospel sætter krop og sjæl i bevægelse. Men hvis ikke der er oprigtig tro bag sangen, hvis ikke man mener de ord man siger, er det ikke rigtig gospel. Oprigtigheden er meget vigtig, for uden den kan man ikke komme i ”kontakt” med Gud.
Det er det som gør musikken så medrivende, selvom man ikke er den store kirkegænger, får man stadig gåsehud af at høre på gospel. For dem som synger, mener det så inderligt, at det påvirker lytterne... Køb adgang for at læse mere

Gospel - Musik C eksamensopgave

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Gospel - Musik C eksamensopgave.