Gæringsprocesser | Naturvidenskabeligt grundforløb

Rapport: Gæringsprocesser | Naturvidenskabeligt grundforløb

Projektets formål:
Vi har arbejdet med to forsøg, hvor vi skulle undersøge …
(Forsøg 1:)
 Hvilken betydning har sukkermængden og temperaturen for gæringsprocessen ved fremstilling af alkohol.
 Om der kunne være andre ting, som havde en betydning for gæringsprocessen.
(Forsøg 2:)
 Hvor stor vores alkohol % (volumen) er i vores hjemmelavede øl.
 Det, at stifte bekendtskab med et nyt måleudstyr, gaschromatografen.
 Hvordan man kan efterbehandle indsamlede måledata.

Indhold

Projektets formål
Projektets hypotese
Materiale
Fremgangsmåde
Resultater
Beregninger
Diskussion
Konklusion
Perspektivering
Anvendte materiale

Uddrag

Gær er nogle encellede svampe som ca. er 5-10 micrometer. De kan ikke danne hyfer og derfor heller ikke mycelium. De lever i stedet isoleret som encellede organismer der formerer sig ukønnet ved knopskydning. Gær består blandt andet af slægten Saccharomyces, det, vi kender som bagegær (Saccharomyces cerevisiae) som bruges ved bagning og brygning. Gær kan normalt leve både anaerobt og aerobt. Ved mangel på ilt kan nogle gærarter producere energi ved gæring (alkoholfermentering), det vil sige at de nedbryder sukker til kuldioxid og ethanol (alkoholstof). Ved ølbrygning og vinfremstilling udnyttes ethanol, og ved bagning udnyttes kuldioxiden til hævning mens alkoholen fordamper. En gærcelle kan på en time omdanne en mængde glukose svarende til dens egen vægt... Køb adgang for at læse mere

Gæringsprocesser | Naturvidenskabeligt grundforløb

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.