Rapport om Alkohol: Gæring og Destillering af Ethanol
- STX 2.g
- Kemi B
- 10
- 12
- 1692
Rapport om Alkohol: Gæring og Destillering af Ethanol
Rapporten handler om alkohol. Mere præcist undersøger vi ethanolgæring og destillering af ethanol. Vi søger også at påvise udviklingen af CO2 fra gærcellerne.
Vi kommer også ind på bestemmelse af ethanols densitet og mængdeberegninger.
Studienets kommentar
Okay rapport. Afsnittet om fejlkilder er mangelfuldt, og der mangler en konklusion.
Indhold
Formål
Teori
- Gæring
- Destillationen
Densitetsberegning
Mængdeberegniner
Materialer til brug af Gæringen
Materialer til brug af destilliation
Fremstillingsmåden
Resultater
Fejlkilder
Uddrag
Fremstillingsmåden:
Fresmstillingen af gæring:
Vi sætter først 50 gram glucose i den koniske kolbe derefter sætter vi 200g lunket vand i kolben, 5 g smuldret gær og 5 dråber Substral gødning. Vi vejer det hele sammen på en vægt, og skriver resultatet ned. Derefter sætter vi prop og vandlås og vejer det igen. Samt ned skrivning af resultater. Derefter sætter vi glasrøret i et cylinderglas med mættet kalkvand.
Fremstilling af Distillationen:
Vi starter med at hælde halvdelen af vore gæring ud, vi skal nemlig kun bruge 100mL.Derefter fyldes en kolbe medslib halvt med mask og tilsættes lidt pimpsten for at luftarter og vanddamp ikke stødkoges. Kolben bringes i varmekappen og opvarmingen begynder. Indtil væsken kommer i kog varmes kraftigt, dernæst skrues ned og vi sørger for at temperaturen holdes under 80°. Ethanols kogepunkt er nemlig som sagt før 78,3°, og det er bedst at temperaturen er tæt på det. Vi samler vores destillation i en ren beholder og kan derefter slukke når vi ca har fået 10-20 mL... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind