Forsøg: Fotosyntese og Respiration for Planter

0 0 0 0 0 0 (0 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

HF 1. år

Fag

Biologi C

Karakter

Godkendt

Antal sider

5

Antal ord

1250

Filformat

PDF

Rapport: Forsøg: Fotosyntese og Respiration for Planter

Rapport om et forsøg, hvor vi undersøgte fotosyntese og respiration hos planter. Vi undersøgte respiration ved planter ved at lade to reagensglas med phenolrød indikatorvæske stå i mørke. Det ene glas har en plante i og den anden har ikke. Vi gør det samme, hvor vi bare lader to andre glas stå i lys. På denne måde påviser vi via vores forsøg, at planter både respirerer og laver fotosyntese.

Formål
At undersøge hvilken rolle carbondioxid spiller for grønne planter

Indhold
Formål
Teori
Fotosyntese
Respirationsproces
Materialer
Fremgangsmåde
Resultat
Fejlkilder
Konklusion

Uddrag
Fremgangsmåde:

Til start tager vi de 4 reagensglas og fylder dem halvt op med vand H2O, de anbringes derefter i reagensglasstativet, så de står stabilt.

Herefter tilsættes den phenolrøde indikator væske, for at vi kan holde øje med de forskellige ph-forhold. Indikatorvæsken vil i tilfælde at basisk – neutral væske blive rød, og blive gul hvis opløsningen er fra neutral – syrlig.

For at kunne teste forholdene af carbondioxid CO2 skal det selvfølgelig tilsættes. Det gøres ved at der ved hjælp af et sugerør pustes ned i 2 af reagensglassene. I de reagensglas hvor CO2 er blevet tilsat vil farven skifte til gul, da vandets tilstand går fra basisk til syrligt.
I reagensglasholderes er der nu placeret 2 reagensglas hvor indikatorvæsken er rød, og 2 reagensglas hvor indikatorvæsken viser gul. Vi vil nu tilføre et vandpestskud i et rødt og et i et gult reagensglas, de to glas som er i ”overskud” vil være kontrol glas, og vil senere hen hjælpe os med at se om forsøget er gået som forventet... [læs mere nu]