AT synopsis om folkemordet i Rwanda

 • STX 2.g
 • AT (Historie A, Samfundsfag A)
 • Ingen givet
 • 7
 • 1531
 • Word2007

AT synopsis om folkemordet i Rwanda

AT synopsis i Samfundsfag A og Historie A om folkemordet i Rwanda.

Problemformulering

Undersøgelse af hvad der udløste konflikten i Rwanda, og hvilke konsekvenser konflikten har haft.
Der sluttes af med en diskussion af hvilke muligheder, det internationale samfund havde for at gribe ind i konflikten, og et forsøg på at forklare, hvorfor der ikke blev grebet ind i konflikten før. Herunder kommes der ind på FN's rolle som mægler i landinterne konflikter.

Indhold

Indledning
Problemformulering
Definition af folkemord: +
Redegørelse for Rwandas historie:
Analyse af konflikten:
Diskussion af det internationale samfunds indgriben + :
Vurdering
Metoder
Konklusion
Litteraturliste
Perspektivering

Uddrag

Indledning:
Folkemordet i Rwanda er et af de mest voldsomme i historien. På kun 100 dage blev op mod en million Rwanda'er brutalt myrdet, mens en stor del af befolkningen flygtede til nabolandene. Frygten og hadet spredte sig til alle, og snart var en stor del af landet involveret i massakren, enten frivilligt eller under tvang. Landet var ved at gå i opløsning, men de fik ingen hjælp udefra.

Problemformulering:
Vi vil undersøge hvad der udløste konflikten i Rwanda, og hvilke konsekvenser den har haft. Dette vil vi undersøge, fordi det er en sag, man ikke længere hører om i medierne, hvilket er underligt taget i betragtning af massakrens omfang. Medierne oplyser ikke om, om der stadig er en konflikt i Rwanda. Ydermere er det siden hen blevet diskuteret, hvorfor det internationale samfund ikke greb ind i konflikten i tide til at undgå de mange blodsudgydelser.
Vi vil redegøre for Rwandas historie, med særligt henblik på Tutsi'er og Hutu'er.
Herefter vil vi analysere, hvad der udløste konflikten i Rwanda i 1994, og hvilke konsekvenser den har haft.
Til sidst vil vi diskuterer hvilke muligheder, det internationale samfund havde for at gribe ind i konflikten, og søge at forklare, hvorfor der ikke blev grebet ind i konflikten før. Herunder vil vi komme ind på FN's rolle som mægler i landeinterne konflikter... Køb adgang for at læse mere

AT synopsis om folkemordet i Rwanda

[12]
Bedømmelser
 • 09-11-2010
  Den er ok, men problemstillingerne passer ikke helt til de materialer min gruppe og jeg har fået, men ellers er den god nok til opstilling af en synopsis
 • 21-03-2012
  En rigtig god opgave, der nemt giver inspiration og lader tankerne flyde lidt nemmere igennem ens udarbejdelse af sin egen opgave.
 • 22-11-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  jhfvgb jhgvbnm ,.-Øghchgggcgh
 • 21-11-2012
  SUPER DUPER OPGAVE!!!