Rapport om fodbold og fodboldspillere i Idræt

  • STX 3.g
  • Idræt B
  • 10
  • 9
  • 2149
  • PDF

Rapport om fodbold og fodboldspillere i Idræt

Rapport om fodbold og fodboldspillere skrevet i Idræt B.

- Arbejdskravanalyse for en markspiller

- Aerobt og anaerobt arbejde, pulsfrekvenser, tempo, muskelfibrer

- Sammenligning med målmanden

- Fysiologiske egenskaber ved intervaløvelse – 6 mod 6 på ½ bane

- Funktionelle træningsøvelser (med bold), der træner accelerationsevne og max. løbehastighed

- Sunhed, og fodbold som alternativ til løbeturen. Hvorfor?

- Roller på et fodboldhold

- Individuel målsætning og holdmålsætning

Lærers kommentar

Meget flot rapport, mangler uddybende individuel målsætning.

Uddrag

Arbejdskravanalyse for en markspiller
Et fodboldhold består af elleve spillere, som hver især har sin position og sit gøremål på banen under en kamp. Man kan dele spillernes positioner op i fire hovedkategorier; -målmand, -forsvar, -midtbane og –angreb.

Groft sagt er den ”basale” markspiller, en midtbanespiller. Under kamp foregår det meste af spillet på midtbanen og det er også midtbanespillerne, der har størstedelen af boldbesiddelsen. Derfor tager min ”arbejdskravanalyse for en markspiller” udgangspunkt i en basal central midtbanespiller, som har varierende intensitet, alt afgørende hvor spillet foregår på banen.

Netop den varierende intensitet er et kendetegn ved fodbold, hvorfor det også er en hensigtsmæssig træningsmetode at forbedre sin kondition på, både fysisk og fysiologisk set. Dette skyldes blandt andet, at både den aerobe og anaerobe proces påvirkes gennem interval-træning, som denne variende intensitet egentlig er.

---

På trods af den før omtalte kurve, med svingende løbehastighed, er den gennemsnitlige puls forholdsvis konstant høj. For første halvleg er pulsfrekvensen 173, anden halvleg 169, hvilket svarer til 91% og 89% af spillerens maksimale pulsfrekvens. Så selvom spillerne får mange ”pauser”, under kamp, med gå-tempo, vil kroppen stadig yde et højt arbejde, da pulsen ikke når at falde før den næste sprint indtræffer. For at pulsen skal falde drastisk, skal det være i pausen eller lignende, hvor man måske ligefrem sidder ned i helt afslappet positur.

En spiller skal kunne løbe langt, hurtigt og accelerere på kort distance; alt dette gerne flere gange i ...

---

Fysiologiske egenskaber ved intervaløvelse – 6 mod 6 på ½ bane, er en øvelse med høj-intensitet aerobt arbejde. Denne form for arbejde er ikke anaerob da tidsintervallet overskrider de første 6-30 sekunder, som kan betegnes, som anaerobt arbejde.

Fokus er mandsopdækning i 6 minutters spil, hvor der scores ved boldstop på baglinien - Efterfulgt af pause på 2 minutter og repiteres 2-6 gange.
Denne øvelse træner maksimal iltoptagelse, da spillerne er betinget af god ilttilførsel, for at få udbytte af det aerobe arbejde. Det kræver en fornuftig vejrtrækning, og gerne en stor... Køb adgang for at læse mere

Rapport om fodbold og fodboldspillere i Idræt

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.