SRP om Fodbold og Samfund i Samfundsfag A og Idræt B

 • STX 3.g
 • SRP (Idræt B, Samfundsfag A)
 • Ingen givet
 • 16
 • 5783
 • PDF

SRP om Fodbold og Samfund i Samfundsfag A og Idræt B

SRP om Fodbold og Samfund, som er udarbejdet i fagene Samfundsfag A og Idræt B.

I opgaven gives der først en redegørelse for udviklingen samfundet fra det traditionelle til det senmoderne samfund, samt for fodbolds historie og udvikling.

Herefter analyseres det hvorvidt idræt, med særligt fokus på fodbold, har ændret sig gennem tiderne, og hvordan denne udviklingen kan kobles med den samfundsmæssige udvikling.

I den forbindelse diskuteres globalisering og kommercielle interesser, samt hvad disse to betyder for fodbold.

Slutteligt overvejes det hvad kommercielle interesser har af indflydelse på sporten, såvel som samfundet, med særligt fokus på fodbold.

SRP'et er skrevet i 2008.

Opgaveformulering

Der ønskes en redegørelse for samfundets udvikling fra det traditionelle samfund til det senmoderne samfund samt for fodboldspillets baggrund.

Analyser hvorledes idræt og specielt fodbold har ændret sig gennem tiderne, og hvorledes dette hænger sammen med den samfundsmæssige udvikling

Diskuter hvad globaliseringen og kommercielle interesser betyder for fodbold.

Overvej endvidere hvad det betyder for såvel idrætten som samfundet, at der er kommercielle interesser i fodbold og anden idræt.

Studienets kommentar

Karakteren er ikke angivet
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

1. Forside

2. Opgaveformulering - abstract

3. Indholdsfortegnelse

4. Indledning – samfundets udvikling

5. Samfundets udvikling

6. Samfundets udvikling

7. Samfundets udvikling

8. Samfundets udvikling - fodboldens historie

9. Fodboldens historie

10. Fodboldens historie

11. Sporten og fodboldens ændring

12. Sporten og fodboldens ændring

13. Sporten og fodboldens ændring

14. Sporten og fodboldens ændring - globaliseringen og de kommercielle interesserer

15. Globaliseringen og de kommercielle interesserer

16. Globaliseringen og de kommercielle interesserer

17. Globaliseringen og de kommercielle interesserer – Konklusion

18. Litteraturliste

Uddrag

Indledning.

Fodbold, soccer, calcio, fútbol, flere forskellige sprog, den samme ideologi! At få bolden i mål hos modstanderen koste hvad det vil. Helt tilbage fra det kinesiske spil, et smut forbi England, til dannelsen af den første danske klub, KB, set over 2000 år med et indblik i regler, fans og holdt op med ændringen fra det traditionelle samfund til senmoderniteten. Ydermere, et tilløb til en globaliseringsteori samt en større forståelse af pengenes særlige magt i fodboldens verden.

Samfundets udvikling.

Overgangen fra det traditionelle samfund til det senmoderne samfund har ændret meget hos individet. Mest af alt har det givet et større behov for opmærksomhed. Ungdommen er blevet selvoptaget, kropsdyrkende og har ikke noget imod at befinde sig i rampelyset. Man er blevet mere bevidst og har fået en større tro på de ting man siger og gør. Unge piger får lavet deres bryster større for at gøre noget for dem selv, for deres kropsdyrkelse og forfængelighed. Det er blevet et ”hit” at deltage i programmer som ”Sandhedens time” hvor man udstiller sig selv og svarer på nærgående spørgsmål om familie, venner, kæreste osv. Så at sige er det blevet mere populært at vise sig frem. Og lejligheden er næsten ligegyldig, hvis bare man kan få en forside i ”Se og Hør” eller komme i fjernsynet og vise sig selv frem. Alle vil ses, alle vil være kendte, alle vil have opmærksomhed! Generationen som er vokset op i det senmoderniteten er præget af narcissisme. Narcissisme handler om selvoptagethed, at man er selvoptaget af udseendet. Sociologen Christopher Lasch mener at det er en konsekvens af normerne fra traditionssamfundet. At de normer er blevet opløst og mennesket har udviklet sig til et konkurrencemenneske.
Et af de klare sociologiske træk ved landbrugssamfundet i 1950´erne var et hele familier både ... Køb adgang for at læse mere

SRP om Fodbold og Samfund i Samfundsfag A og Idræt B

[3]
Bedømmelser
 • 16-02-2016
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Ok opgave, dog med en del mangler
 • 23-03-2010
  ok opgave dog lidt mangler
 • 06-12-2013
  Udmærket uden tvivl ...