Fleye Erhvervscase

 • HHX 2. år
 • Erhvervscase
 • Ingen givet
 • 21
 • 6879
 • PDF

Synopsis: Fleye Erhvervscase

Erhvervscase om virksomheden "Fleye (Fine Looking Eye)", som bl.a. indeholder en virksomhedskarakteristik, en undersøgelse af kritiske succesfaktorer for firmaet, samt en gennemgang af udfordringer for virksomheden og løsningsforslag til at møde disse udfordringer. Slutteligt undersøges de mulige konsekvenser af implementeringen af de foreslåede tiltag. Herudover er der en SWOT analyse, en værdikædeanalyse, en regnskabsanalyse og andre centrale elementer.

Opgaven omhandler følgende kristiske succesfaktorer:
1. Deres innovationsevne skal være effektiv i forhold til konkurrenternes, og de skal hele tiden være et skridt foran.
2. Virksomhedens direkte kundepleje er vigtigt for deres image og deres salg af produkter.
3. Deres personalepolitik skal opfylde vigtige krav som fx frihed under ansvar for at få et velfungerende personale internt i virksomheden.
4. Virksomheden skal overveje at oprette stabsfunktioner, så de i fremtiden er mere rustet udviklingsmæssigt.

Følgende udfordringer er identificeret:
1. Det er en udfordring at vedligeholde direktørernes direkte kontakt til deres kunder i hele verden, når virksomheden vokser, bl.a. i Japan.
2. Det er en udfordring for Fleye hele tiden at være foran konkurrenterne, da de ikke har nogen erfaringer indenfor design.
3. Der ligger en udfordring i at opretholde et stærkt brand, uden det koster for mange penge i markedsføring.
4. Det er vigtigt for virksomheden hele tiden at effektivisere sin innovationsevne, og på den måde være klar til at reagere på den skiftende mode.
5. Det er en udfordring for virksomheden at bibeholde deres personalepolitik.
6. Det er en udfordring for virksomheden at bevare deres ”flade” organisation med en kontrolspændvidde på max 8.
7. Det er en udfordring for virksomheden at være selvfinansierende i fremtiden samtidig med, at de har et ønske om at vokse.
8. Det er en udfordring for virksomheden at opretholde en velfungerende organisation, hvis ikke der oprettes stabsfunktioner, når de har et ønske om at blive større

Lærers kommentar

I forhold til det var den første opgave vi afleverede fik vi 12. Det var samlet (inkl. fremlæggelse)

Indhold

Karakteristik af virksomheden
Kritiske succesfaktorer
Virksomhedens udfordringer
Analyse af udfordringer
Handlingsforslag
Konsekvenser
Metode
Kildeliste
Bilag 1; SWOT-analyse
Bilag 2; Værdikædeanalyse
Bilag 3; Branche- og konkurrentanalyse
Bilag 4; Analyse af Fleyes direkte kundekontakt
Bilag 5; Analyse af personalepolitikken
Bilag 6; Analyse af Fleyes eksportmarkeder & økonomi
Bilag 7; Regnskabsanalyse

Uddrag

"Karakteristik af virksomheden:
Fleye - Fine Looking Eye - er et dansk brillefirma, der blev grundlagt i 2002 af Anette Saust Estø, Lars Halstrøm og Hanne Rosenvold Anderson. Fleye går ind for et meget unikt dansk design med specielle detaljer inden for udsmykning og farvesammensætning.

Deres målgruppe er derfor ikke folk, som ønsker mærkevarer, men folk der er meget bevidste om detaljer. Firmaet er placeret i smukke omgivelser på en herregård lidt uden for København. Omgivelserne er deres inspirationskilde til de mange brilledesign, og brillerne er opkaldt efter personer i den nordiske mytologi, hvilket giver brillerne en dansk historie.

Fleye distribuerer deres briller gennem forskellige optikere i hele landet, og samtidig eksporterer de til især tysktalende lande, som fx Tyskland, Schweiz og Østrig. De er netop begyndt at eksportere til det japanske marked, som de har fået kontakt til gennem messer.

Deres position på det danske marked er kendetegnet af en nichevirksomhed, hvilket lederne også udtrykker meget klart. De har 4 direkte konkurrenter på det danske marked, og her gælder det om hele tiden at være et skridt foran.

Fleyes økonomiske situation var præget af finanskrisen 2008/09, men den er hurtigt kommet stærkt tilbage med et overskud på 2.849.565 kr. i 2009/10. Virksomheden går meget op i at være selvfinansierende, hvilket er en stærk side, når virksomheden ikke er større end den er..."... Køb adgang for at læse mere

Fleye Erhvervscase

[3]
Bedømmelser
 • 12-12-2012
  dejligt med en god opgave man kan bruge til at komme igang selv
 • 30-08-2012
  God hjælp, især hvis man sidder fast i casen
 • 20-02-2013
  En super god gennemarbejdet opgave ;)