Find Holger

Se flere bedømmelser 4,9 4,9 4,9 4,9 4,9 4,9 (20 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk. Et Guld-produkt er et produkt, som er udarbejdet til Studienet.dk af fagligt dygtige undervisere og studerende. Studienet.dk markerer ekstra gode produkter med mærkatet Guld-produkt.

Uddannelse

STX 3.g

Fag

Dansk A

Karakter

12

Antal sider

14

Antal ord

4675

Filformat

PDF

Guldnoter, Kronik: Find Holger

Få hjælp og inspiration til at redegøre og karakterisere i en kronik om feminisme i dag udfra "Find Holger - og en feminist" med Studienets Guldnoter.

Guldnoterne hjælper dig sikkert igennem Opgave 2 fra eksamenssættet August 2011 i Dansk, hvor man skal skrive en kronik som indeholder en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i førnævnte artikel, samt en diskussion af tekstens synspunkter.
Læs artiklen "Find Holger - og en feminist" her: Læs her

Vores guldnoter til "Find Holger - og en feminist" af Kathrine Stampe Andersen er en indsamling af alle de synspunkter, elementer, argumenter og citater, det kunne være relevant at komme ind på i en redegørelse, analyse og diskussion af teksten.

I guldnoterne kigger vi bl.a. nærmere på:
  • Opgaveformuleringen
  • Tekstens hovedsynspunkter
  • Argumentationen i teksten
  • Hjælp og forslag til din diskussion
  • Perspektiver på teksten

Uddrag
Facts om teksten
Forfatter: Kathrine Stampe Andersen, debattør og underviser
Genre: Debatartikel, bragt i Berlinske Tidende, 12. oktober 2010
Modtagere: Berlingske Tidendes læsere

Resume
I tekst 2 argumenterer Kathrine Stampe Andersen for, at feministerne ikke er villige til at tage ansvar for det samfund, som de i høj grad har været med til at skabe. De råber stadigvæk det samme om, at det er synd for kvinderne, og de overser helt, at deres feminisme er skyld i, at både kvindekønnet og mandekønnet er i opløsning. Manden har ikke længere lov til at være mand, men skal indordne sig under de kvindelige normer, som han bliver opdraget med i alle de offentlige institutioner, hvor der primært arbejder kvinder. Dagens mænd tager kortere uddannelser end kvinder og samtidig er de mindre maskuline og slagkraftige end før. Kvinderne er blevet mere selvstændige og karrieremindede, men det har den pris, at de har glemt, hvad det vil sige at være kvinde. I stedet for at få børn med en mand og stifte familie, ender mange på fertilitetsklinikker og som enlige mødre. Kernefamilien, samfundets stabile centrum, er ved at gå i opløsning, fordi kvinderne lever som singler og ræser af sted på arbejdsmarkedet i stedet for at tage sig af familien der hjemme.
NB: Du skal ikke lave et resume af teksten i din kronik, men en redegørelse for synspunkterne.

Vi har her fundet tre hovedsynspunkter, som sammenfatter, hvad Kathrine Stampe Andersen i bund og grund mener i teksten. For hvert hovedsynspunkt har vi så fundet nogle undersynspunkter i teksten, som udbygger, hvad hun mener med hovedsynspunkterne.
Tre hovedsynspunkter
 Feminister tager ikke ansvar: Venstrefløjens feminister har lykkedes med at frigøre kvinden fra manden og sætte kvindelige værdier i centrum, men de problemer, dette har skabt, vil feministerne ikke tage ansvar for.... [læs mere nu]