Filmanalyse af Hisham Zamans 'Bawke'

  • STX 1.g
  • Dansk A
  • 12
  • 5
  • 2483
  • PDF

Kortfilmsanalyse: Filmanalyse af Hisham Zamans 'Bawke'

En komplet filmanalyse af kortfilmen Bawke. Filmen er lavet af Hisham Zaman

Uddrag

Hisham Zaman er født i 1975 og er af Kurdisk oprindelse. Han er uddannet regissør fra Den Nor-ske Filmskole. Han har lavet flere populære kortfilm, hvortil hører kortfilmen ”Bawke”, der også er hans afgangs-speciale, filmen har, efter sin offentliggørelse i 2005 modtaget mere end 20 film-priser. Filmen handler om en far og hans søn, der er på en meget omstændig flugt tværs gennem Europa. De ender i Norge hvor faderen ofrer sig selv for sønnen, og dermed sikrer ham en bedre fremtid. Filmen er dedikeret til alle dem, der forlader hjemland, rødder of sprog for at få et bedre liv.

Filmens geografiske sted forandres hele tiden. Det hele starter på en parkeringsplads, hvor der tales tysk, derfor kan man gå ud fra, at de befinder sig i Tyskland. Handlingen slutter i Norge. Handlingen strækker sig over 1-2 dage. Dette kan konkluderes på grundlag af, at deres flugt star-ter i Tyskland, og da det tager ca. 1-2 dage at køre til Norge fra Tyskland med lastbil, kan det an-tages, at dette er rigtigt. Da filmen kun varer ca. 15 min kan det konkluderes, at filmens hand-lingstid ikke svarer til filmens spilletid.
Det gøres helt fra starten klart, at det er faderen, der er hovedpersonen. Han er meget målrettet og ved hele tiden, hvad det er han har gang i og hvilke konsekvenser hans beslutninger kan have for ham. Faderen har en slags mission, der går ud på at give sin søn, den ene af to bipersoner, en chance for et bedre liv. Faderen sætter ting... Køb adgang for at læse mere

Filmanalyse af Hisham Zamans 'Bawke'

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.