Dansk filmanalyse af Bowling for Columbine

 • HTX 2. år
 • Dansk A
 • 10
 • 6
 • 2114
 • PDF

Dokumentaranalyse: Dansk filmanalyse af Bowling for Columbine

I denne opgave kan du få ideer til hvordan du griber en filmanalyse an.

Opgaven er en filmanalyse af Bowling for Columbine, der er instrueret af Michael Moore.

Analysen fokuserer på Moores måde at lave dokumentarfilm på. Her kommer opgaven ind på Moores manipulerende klippestil, hans kameraføring og hans dialog. Opgaven sætter desuden fokus på dokumentar filmens meget alvorlige emne om den amerikanske våbenlov.

Uddrag

Vi fik en opgave om at lave en filmanalyse om Michael Moores dokumenter film, Bowling for Columbine. Denne filmanalyse skulle indebærer en analyse af filmen og ikke et referat. Vores filmanalyse skulle vare 4-5 sider med 2400 anslag inklusiv mellemrum.

Michael Moore er født d. 23. april i år 1954. Han er en kendt amerikansk dokumentarfilminstruktør, samt forfatter som særlig er kendt for hans satire i hans dokumentarfilm og hans markante politiske synspunkter. Udover Bowling for Columbine, er Michael Moore også blevet kendt for hans dokumentarfilm, Fahrenheit 9/11 fra 2004 og Sicko fra 2007 som også er blevet præget af Michael Moores satiriske og markante politiske holdninger og de er yderligere også blevet præget af Michael Moores personlige auteur.

Bowling for Columbine, er en dokumentarfilm som er blevet instrueret af Michael Moore og lavet i USA, og havde premiere i år 2002, hvor den modtog meget varieret reaktioner fra hele verden. Med Bowling for Columbine tager Michael Moore udgangspunkt i massakren på Columbine High School og sætter dernæst spørgsmålstegn ved de amerikanske love og håndtering af den stigende vold med våben.

Når man ser på Michael Moores dokumentarfilm finder man nogle ens træk som repræsenterer Michael Moores auteurfilmstil. Michael Moores klippestil er meget selektiv, da han udvælger meget præcist hvilke klip der skal vises og i hvilken sammenhæng de skal vises i. Disse udvælgelser og sammensætninger bliver sat sammen på den måde at de i sidste ende falder ud til Michael Moores fordel. Et eksempel fra Bowling for Columbine er Charlton Hestons tale i bare 10 dage efter massakren på Columbine High School. Her bliver der først gang klippet til Charlton Heston som siger; ” I have only 5 words for you; FROM MY COLD; DEAD HANDS!”. Derefter bliver der klippet til reklameplakaten for Charlton Hestons NRA møde i Denver. Så bliver der igen klippet... Køb adgang for at læse mere

Dansk filmanalyse af Bowling for Columbine

[17]
Bedømmelser
 • 27-11-2008
  Super god opgave. Den passer lige til min SRP. Jeg skal nok få nogle gode ideér.
 • 15-12-2009
  Rigtig god. En god og dybdegående analyse af filmen, kan varmt anbefales.
 • 22-06-2015
  Gdsaifopdsfidsafsadfsaf
 • 19-02-2015
  En super god analyse!!! Giver 6 stjerne