SRP om Fight Club i Samfundsfag A og Mediefag B

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

SRP om Fight Club i Samfundsfag A og Mediefag B

SRP'en analyserer filmen "Fight Club" fra en mediefaglig og samfundsfaglig vinkel, og derefter er der en sammenligning med bogen af Chuck Palahniuk. Skrevet i fagene Mediefag B og Samfundsfag A.

Opgaveformuleringen som besvares gennem opgaven, lyder:

Hvordan kommenterer Fight Club vores samfund, og hvilke ideologier bliver der bragt på bane? Hvordan adskiller filmen sig fra bogen, og hvorfor er disse ændringer foretaget? Disse spørgsmål vil i denne opgave blive undersøgt. Jeg vil desuden undersøge fortællestrukturen i både filmen og bogen.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

1. Indledning 1
2. Kort redegørelse for Fight Club og postmodernismen. 1
2.1 Postmodernismen i Fight Club (herindunder stilistiske træk) 2
2.2 Strukturen i Fight Club 4
2.3 Karakteristik af Jack 6
2.4 Det samfundskritiske i Fight Club 8
2.5 Shot-to-shot analyse 11
3. Fortælleteknikken i bogen 14
3.1 Forholdet mellem samfundet og individet i bogen 15
3.2 Forskellen fra film til bog 16
4. Konklusion: 19
5. Litteraturliste 21
6. Bilag 1 – Resumé af Fight Club (film) 22
6.1 Bilag 2 – Tylers besked 23
6.2 Bilag 3 – Berettermodel 23

Uddrag

"1. Indledning:
Når klokken slår tolv d. 31. december er det nu ti år siden at projektører verden over kastede billeder af Fight Club op på de store hvide lærreder. Om det var Tyler Durden der stod på loftet og splejsede billeder af sig selv ind i filmen , er til dato uklart. Mens kritikerne var splittet i lovers og haters, var publikum begejstrede.

Edward Northon spiller den 30årige jeg-fortæller, og som han filmen i gennem slås med andre frustrerede mænd er målgruppen sat. Dette er en film om mænd, til mænd.

Men skyldes Fight Clubs succes at det er en voldsforherligende 2 timer og 15 minutters lang stimulering, som man kan se i stedet for Mission Impossible, eller lever den videre i dag fordi at det er en postmoderne film med noget på hjerte? Såfremt filmen er postmoderne, hvilke postmoderne træk indeholder den så? Tyler Durden blev for nylig kåret til ”The Greatest Movie Character of All Time” på det internationale filmblad ”EMPIRE”s hjemmeside.

I år blev der samtidig udgivet en essay-samling om Fight Club under titlen ”You Do Not Talk About Fight Club”. At Fight Club lever videre, kan ikke benægtes, men jeg vil i denne opgave undersøge hvad der gør Fight Club til hvad det er.

Er Fight Club Sten & Stoffer for voksne? Er det en genfortælling af Pink Floyds ”The Wall”? Hvordan kommenterer Fight Club vores samfund, og hvilke ideologier bliver der bragt på bane? Hvordan adskiller filmen sig fra bogen, og hvorfor er disse ændringer foretaget? Disse spørgsmål vil i denne opgave blive undersøgt. Jeg vil desuden undersøge fortællestrukturen i både filmen og bogen."... Læs mere

SRP om Fight Club i Samfundsfag A og Mediefag B

[1]
Bedømmelser
  • 12-10-2011
    God SRP. der er det hele. Små stavefejl. God fortolkning