Analyse og fortolkning af romanen "Fight Club"

 • STX 3.g
 • Dansk A
 • Ingen givet
 • 6
 • 1921
 • PDF

Romananalyse: Analyse og fortolkning af romanen "Fight Club"

Analyse og fortolkning af romanen "Fight Club" (1996), som er skrevet af Chuck Palahniuk. I analysen indgår en gennemgang af fortællerens situation og personlighed, hans relation til Marla Singer, samt bl.a. budskab og perspektivering.

Indhold

Indledning
Chuck Palahnuik:
Værket:
Analyse:
Fortælleren
Generation X
Marla Singer
Tyler Durden
Budskab
Perspektivering til andre værker

Uddrag

Indledning:
Romanen ”Fight Club” af Chuck Palahniuk er skrevet i 1996. Den er blevet omtalt som; ” one of the most controversial statements of masculinity of the last decade.” Den blev en øjeblikkelig succes, og blev kort tid efter filmatiseret af instruktør David Fincher , som naturligvis fortjener en stor del af æren for udbredelsen af dette værk.

En af årsagerne til at dette er værk er blevet så populært, kan være at der i historien er indflettet en hel del symbolik og temaer, som går meget tæt ind på den verden vi lever i. Det er en dybdegående samfundskritik, som helt bestemt har chokeret mange. Læseren bliver rystet i sin grundvold, og der bliver sat spørgsmålstegn ved mange af de ting hvorpå vi bygger vores tilværelse.

Chuck Palahnuik:
Charles Micheal “Chuck” Palahnuik, født d. 21. februar 1962,er en amerikansk roman forfatter og freelance journalist. Han sagde sit job som journalist op i 1988, da han ville mere med sit liv. Han arbejdede frivilligt i noget tid på et herberg for hjemløse og senere på et hospice for dødeligt syge, hvor han eskorterede dem til deres støttegrupper. Han stoppede sit frivillige arbejde da en patient, han var blevet venner med, døde.

Palahnuik blev senere medlem af det rebelske Cacophony Society. Deres events, der involverede druk og sjov, har været en senere inspiration til ”fight club”.

Værket:
Romanens hovedbudskab er at vores forbruger-kultur har taget overhånd. Vi lader forbruget styre os. Nogen bør tage aktion. Noget bør ske. Revolution er bedre end at overgive sig og passivt lade verden besudle... Køb adgang for at læse mere

Analyse og fortolkning af romanen "Fight Club"

[9]
Bedømmelser
 • 15-12-2010
  Givet af 3.g'er på STX
  Rigtig god opgave med en meget præcis og skarp analyse og fortolkning af romanen. Underoverskrifter gør opgaven overskuelig og struktureret.
 • 12-12-2012
  Givet af HHX-elev på 2. år
  Intet mindre end fremragende opgaver, som kommer rundt om ALT.
 • 01-02-2015
  Hvis man har brug for hjælp kan den være god
 • 17-12-2014
  ------------------------- fedt!!!