Fermentering af feta

Rapport: Fermentering af feta

Rapporten indeholder en dybdegående gennemgang af fermentering af feta. Opgaven består af flere optimeringer, sensoriske test mm.

Problemformulering
Vi vil i denne opgave gå ind, og lave en fermentering af fetaost. Vi vil fokusere på hvordan man kan optimere udbyttet af feta ved de forskellige opskrifter, samt finde ud af hvad der spiller den afgørende rolle, når man vil optimere udbyttet af feta.
Udover optimering af vores produkt, ønsker vi at lave en sensorisk analyse, der vurdere smagsoplevelsen af vores oste. Ostene vurderes som helhed og stilles herefter op mod hinanden, for at skabe et overblik over hvilken af ostene der er bedst. Undervejs vil der også blive lavet forskellige kvalitetstest af produktet bl.a. fedtbestemmelse

Lærers kommentar

Flot opgave med få mangler, dog med tvivl om hvorvidt procesdiagrammet må kombineres med metode afsnittet

Indhold

Forord 3
Projektbeskrivelse 5
Projektoplæg 5
Problemanalyse 5
Problemformulering 5
Tidsplan 6
Teori bag fremstillingen af feta 7
Industrielfremstilling 8
Forsøgsbeskrivelse 8
Procesdiagram 9
Krav til optimering 14
Fejlkilder 14
Optimering 15
Resultater 15
Tørstofbestemmelse 15
Fedtbestemmelse 16
Sensorisk Analyse 16
Diskussion 17
Konklusion 18
Kilder 19
Nettet: 19
PDF: 19
Bilag 20
Materialeliste 20
Bilag 1,1 20
Materialeliste forsøg 2: 20
Materialeliste forsøg 3: 21
Forsøgsvejledninger 21
Bilag 1,2 21
Bilag 1,3 21
Bilag 1,4 22

Uddrag

Projektbeskrivelse

Projektoplæg
Vi har i dette projekt fået stillet til opgave, at fremstille en produkt vha. fermentering. Projektets hensigt, er at vi skal forsøge at optimere fremstillingmetoden, samt udføre nogle kvalitetstest.
I forløbet skal vi også komme ind på de sundhedsmæssige problemer i relation til vores produkt, og komme lidt ind og kigge på den industrielle fremstilling. Vi skal udforme en udførelig rapport, med tilhørende procesdiagrammer, samt vurderer vores produkt ud fra en sensorisk analyse, hvor vi vurderer, vores produkter på baggrund af forskellige faktorer. Vi vil i denne opgave inddrage metode og materiale afsnittet undervejs i opgaven.

Problemanalyse
Fermentering, som egentlig betyder gæring, har en central rolle i fremstillingen af store mængder stoffer. Det bliver anvendt som anaerob vækst af mikroorganismer, Alkohol er et godt eksempel på en den kemiske proces der vil være til stede. Processen bliver katalyseret af mikroorganismerne i gærcellerne, og deres enzymer, og danner derved organisk eller uorganisk stoffer, eller begge dele. Fermenteringen af alkohol danner uorganisk CO2 og organisk ethanol.
Vi har valgt fermenteringen af feta, da processen er længere og lidt mere kompliceret end de andre muligheder vi stod med, og i denne proces kunne vi også se nogle gode muligheder for optimering af vores kommende produkt.
Vi havde en lille tanke der vendte mod fermenteringen af yoghurt, men da processen i sig selv er ret let og lige til, sprang vi denne over. Vi var også inde omkring emnet alkohol, men mistede interessen igen, da det er noget der tit bliver fremstillet, og vi ville gerne forsøge os med noget hvor mulighederne for optimering var gode.

Problemformulering
Vi vil i denne opgave gå ind, og lave en fermentering af fetaost. Vi vil fokusere på hvordan man kan optimere udbyttet af feta ved de forskellige opskrifter, samt finde ud af hvad der spiller den afgørende rolle, når man vil optimere udbyttet af feta.
Udover optimering af vores produkt, ønsker vi at lave en sensorisk analyse, der vurdere smagsoplevelsen af vores oste. Ostene vurderes som helhed og stilles herefter op mod hinanden, for at skabe et overblik over hvilken af ostene der er bedst. Undervejs vil der også blive lavet forskellige kvalitetstest af produktet bl.a. fedtbestemmelse... Køb adgang for at læse mere

Fermentering af feta

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.