SOP: Fedmeepidemi i USA og Danmark i Idræt B og Engelsk A - HTX

 • HTX 3. år
 • SRP (Idræt B, Engelsk A, SOP)
 • 7
 • 22
 • 5596
 • PDF

SOP: Fedmeepidemi i USA og Danmark i Idræt B og Engelsk A - HTX

SOP på HTX om Fedmeepidemien i USA og Danmark, med brug af fagene Idræt B og Engelsk A.

Opgaven gør i forbindelse med emnet rede for hvilke karakteristika der er for en usund levestil.

Herudover gives der en analyse samt diskussion af årsager til og konsekvenser af det at være fed, både for individet samt samfundet i henholdsvis USA og Danmark.

Slutteligt laves en diskussion over kulturelle værdier i de to lande, og denne kobles med konsekvenserne af fedme for individ og samfund, og det diskuteres hvorvidt fedmeforebyggelse skal være individets eller samfundets ansvar.

Til slut er der en opsamlende konklusion, som trækker på alle opgavens delresultater.

Studienets kommentar

Studieområdeprojektet på htx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Udformningen af eksemplet kan derfor afvige fra den måde, som et SOP skal skrives og bygges op. Fx skal et SOP fylde 15-20 sider, hvor der tidligere var andre krav til længde. I dag skal du heller ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Hovedafsnit 5
Usund livsstil 5
Årsager for individ 7
Årsager for samfund 8
Konsekvenser for individ 10
Sygdomme 10
Livskvalitet 12
Økonomi 12
Konsekvenser for samfund 12
Diskussion af årsager og konsekvenser 14
Fedmeforebyggelse – er det samfundets eller individets ansvar? 15
Konklusion 17
Bibliografi 18
Bilag 20

Uddrag

I takt med fastfoodrestauranternes enorme udbredelse i verden har begreber som fedme og overvægt i dag fået en større del mediebilledet og fylder mere af vores hverdag. Forekomsten af svært overvægtige har været under en konstant stigning i flere årtier og forskere har udtalt, at fedmeepidemien er ude af kontrol. Ud over de fysiske og psykiske problemstilling er resultatet af fedmeproblematikken nu også begyndt at påvirke samfundet økonomisk.

Men spiller nationens kulturelle værdier en vigtig rolle og er fedmeforebyggelsen egentligt individets eller samfundets ansvar? Hvordan vil situationen se ud i år 2011, og hvordan vil epidemien udvikle sig i inden for en periode på omtrent 10 år og ud i fremtiden? Dette vil blive diskuteret i følgende opgave, hvor en historisk gennemgang lægger til grund for den fedmesituation vi har i dag.

I det følgende vil en karakterisering af en usund livsstil blive undersøgt ved hjælp af en grundig redegørelse, herefter vil opgaven fokusere på en analyse, som vil give en grundig indføring i årsager til og konsekvenser af fedme for individ og samfund. Derudover vil opgaven diskutere, hvorvidt fedmeforebyggelsen er individets eller samfundets ansvar... Køb adgang for at læse mere

SOP: Fedmeepidemi i USA og Danmark i Idræt B og Engelsk A - HTX

[4]
Bedømmelser
 • 21-01-2015
  Fantastisk god opgave, kommer godt omkring.. :D
 • 20-01-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  ....................................... like
 • 25-05-2014
  God opgave til inspiration
 • 10-04-2014
  Hjqjahahahhaahhaahayayay

Materialer relateret til SOP: Fedmeepidemi i USA og Danmark i Idræt B og Engelsk A - HTX.