Fedmeepidemi | Tværfagligt i Dansk A og Engelsk A

  • HHX 1. år
  • Dansk A, Engelsk A
  • 10
  • 11
  • 3421
  • Word2007

Fedmeepidemi | Tværfagligt i Dansk A og Engelsk A

I Danmark er den amerikanske måde blevet kopieret stort set siden 2. Verdenskrig. Det er ikke unaturligt, da vi er allierede med USA, handler med USA og stort set på alle måder politisk økonomisk og militært er forbundene. Problemet er at alt bliver kopieret, lige fra mad, motion og til nye medieformer.

- Hvordan kan det være det sker, når man ser hvilken påvirkning det har?

Jeg vil undersøge, hvad det får nogle til at gøre det, og hvorfor de er så optaget af den amerikanske levevis at de er villige til at blive ligeså overvægtige som dem?

Indhold

Indledning Side 3
Problemformulering Side 3
Beskrivelse Side 4
Analyse Side 5-7
Vurdering Side 8
Konklusion Side 9
Kildeangivelse Side 10
Evaluering Side 11-12

Uddrag

Indledning
Selvom fedme kan skyldes genetiske årsager, er det ikke de årsager fedme epidemien i Danmark skyldes. Mindst hver 10. dansker lider af fedme i forhold til før (1960'erne). Samfundet påvirker hverdagslivet, vanerne og livsstilen. Siden 1960'erne har udviklingen i industri og teknologi været stor . Der er kommet en mase nye ting til, for at gøre livet nemmere f. eks. fastfood, biler, telefon, tv og indkøb på nettet og levering til gadedøren. Måske er alle disse ting praktiske, men de er også skyld i den store stigning indenfor fedmen. Hvis Danskerne bliver ved ender de så som amerikanerne?

Beskrivelse
Mindst hver 10. dansker lider af fedme i forhold til før (1960'erne). Fedme rammer især unge mennesker og epidemien er utrolig farlig for folkesundheden. Stigningen af fedmeforekomsten er som en global epidemi. I mange vestlige lande er der sket en fordobling i antallet af fede i løbet af de sidste 20-30 år. Danmark har set næsten en fordobling i antallet af fede, unge mænd i den korte periode fra 1987 til 1994. I samme periode har der også været en stor stigning i forekomsten af fedme blandt unge kvinder1 .
Undersøgelser af unge værnepligtige viser, at fedmeepidemien i Danmark begyndte i 1960'erne2 . Årsagen er samfundets udvikling, der har påvirket spisevanerne og den fysiske aktivitet. Siden 1960'erne er antallet af fede Danskere steget konstant, og der er ingen tegn på, at udviklingen vil vende. I dag lider flere end hver 10. dansker af fedme. De nyeste tal viser, at 11-13 af voksne danskere er fede3 . Det er især de yngre aldersgrupper, der bliver fede. Så vi kan forvente endnu ... Køb adgang for at læse mere

Fedmeepidemi | Tværfagligt i Dansk A og Engelsk A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.