Erhvervscase om FUR Bryghus

  • HHX 2. år
  • Erhvervscase
  • 10
  • 22
  • 4196
  • PDF

Erhvervscase om FUR Bryghus

Erhvervscase om FUR Bryghus med en omfattende gennemgang af eksamensopgaven fra Juni 2009 - I opgaven indgår bl.a. en belysning af de forskellige problemstillinger og udfordringer der er i FUR Bryghus, og herudover foretages der en SWOT analyse, en gennemgang af virksomhedens 4 p'er samt en undersøgelse af indekstal, værdikæde og løsningsforslag til udfordringerne.

Opgaven er skrevet som en besvarelse af eksamenssættet fra 2009 Juni i erhvervscase på HHX.

Indhold

Indholdsfortegnelse 2
Virksomhedsbeskrivelse 3
Problemstillinger 3
Udvalgte problemstillinger 3
Problemstilling 1 – Underskud på årets resultat 3
Løsningsforlag 4
Konsekvenser 4
Udvalgte løsning 4
Problemstilling 8 – Hård konkurrence 5
Løsningsforslag 5
Konsekvenser 5
Udvalgte løsning 5
Problemstilling 10 – Begrænset kundekreds i restauranten 6
Løsningsforslag 6
Konsekvenser 6
Udvalgte løsning 7
Bilag – Aktionsplan til problemstilling 1 8
Bilag – Aktionsplan for problemstilling 8 9
Bilag – Aktionsplan for problemstilling 10 10
Bilag – SWOT analyse 11
Bilag – TOWS analyse 12
Bilag – De 4 P'er 13
Bilag – Regnskabsanalyse 14
Bilag – Indekstal 15
Bilag – Værdikæde 16
Bilag – Porter's 5 forces 18
Bilag – Skydeskivemodellen 20
Bilag – Konkurrencestrategi 21
Bilag – Ansoffs vækstmatrix 22

Uddrag

"Virksomhedsbeskrivelse:
FUR Bryghus blev etableret d. 30. september 2004. Bryggeriet har beliggenhed på limfjordsøen Fur , som er et lille samfund med 1.000 indbyggere.

Her er naturen rig på forskelligartede landskabsformer, som FUR glædeligt benytter sig af. Et unikt element til deres øl, er den årtusinders forædlede vand, der bliver filtreret gennem lag af vulkansk aske og moler. Produktionen foregår i en gammel molerfabrik, som blev erhvervet af Mogens For i 1997.

Her påbegyndte han en renovering af stedet, selvom beslutningen om hvad det skulle bruges til endnu ikke var fastsat. I 2003 besluttede Mogens Fog og Mildred Fog de ville opstarte et mikrobryggeri.
I dag er bryggeriet kendt landet over og henvender sig til kunder i alderen 30+. De distribuerer selv deres kvalitetsøl rundt i landet til hoteller, restauranter, caféer og supermarkedskæder..."... Køb adgang for at læse mere

Erhvervscase om FUR Bryghus

[46]
Bedømmelser
  • 06-04-2010
    SWOT analysen og problemstillingerne var gode og indspirerende
  • 06-04-2010
    rigtig god opgave. Den hjalp min gruppe, meget
  • 19-11-2012
    Den var dejlig overskulig :)
  • 18-01-2012
    Fin opgave.. overskuelig besvarelse