Omverdensmodellen over Føtex

  • HHX 1. år
  • Afsætning A
  • 10
  • 4
  • 1277
  • PDF

Virksomhedsanalyse: Omverdensmodellen over Føtex

Opgave om omverdensmodellen over Føtex skrevet i 2009.

Indhold

Den afhængige omverden
- Kunder
- Mellemhandler
- Konkurrenter
- Leverandører
Den uafhængige omverden
- Økonomiske forhold
- Demografiske forhold
- Politiske og lovgivningsmæssige forhold
- Kulturelle forhold
- Interesseorganisationer
- Massemedier
- Teknologiske forhold
Stærke og svage sider

Uddrag

Den afhængige omverden:
Kunder: Føtex har fire serviceværdier som lyder: Hurtigt, høfligt, trygt, troværdigt. Disse serviceværdier bliver der stillet høj fokus på, og er derfor de værdier, som kunden kan forvente, når han/hun besøger Føtex. Enhver kunde er noget særligt. Han/hun betragtes som en gæst, som får ydet al den service, der er nødvendig for at gøre kunden tilfreds. Kunderne bliver der nemlig sat stor fokus på, og derfor bliver de altid mødt af venlige, smilende samt imødekommende medarbejder. Føtex er nemlig meget serviceorienteret og giver altid kunderne mere end forventet. Det går bl.a. ud på at kunden frit kan få penge refunderet for en vare imod visning af bon, få byttet varen eller få hjælp til at løse et problem. Der bliver også givet god vejledning til kunder. Hvis en kunde fx vil købe en ny bærbar, kan kunden få vejledning til, hvilken bærbar der vil passer bedst til kundes behov. Hvis en eller flere kunder får en dårlig oplevelse i Føtex, bliver det straks straffet ved, at kunden finder et andet sted at handle. Det er ikke godt hvis det sker for Føtex, da det kan have indflydelse på salget og omsætningen, hvis flere kunder finder et andet sted at handle.
Mellemhandler: Føtex er selv en mellemhandler, som får en vare, der er blevet produceret et andet sted og sælger den videre til kunden.
Konkurrenter: Konkurrenterne bliver der holdt godt øje med, da det er vigtigt at kunne følge med på markedet. Her har Føtex Ikast specielt en hård konkurrent, som er Løvbjerg. Derudover er der også nogle mindre konkurrenter, som er Netto, Rema 1000, Fakta. Dog arbejder Føtex sammen... Køb adgang for at læse mere

Omverdensmodellen over Føtex

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.