NV-rapport i Biologi om "Et måltid"

NV-rapport i Biologi om "Et måltid"

Rapport i Naturvidenskabeligt grundforløb i Biologi C om "Et måltid".

Formålet med denne øvelse er at beregne energi- og næringsindholdet i et måltid, og så sammenligne dette med mit normale energibehov, og at se på energifordelingen i måltidet.

Elevens kommentar

"Opgaven indeholder en 10-siders opgave om emnet "et måltid" hvor der skal svares på bla. hvor stort ens daglige energibehov er, bliver det dækket og er jeg i energibalance."

Indhold

Formål
Teori
Materialer
Metode
Resultater
Diskussion
Konklusion

Uddrag

Konklusion:
Formålet med denne øvelse er dækket. Energi- og næringsindholdet i måltidet blev beregnet og sammenlignet med hvad der anbefales, og vi kom frem til at det måltid som var blevet valgt dækkede godt over de 25-30 % af mit energibehov pr. døgn. Vi så også på energifordelingen i måltidet og kom ferm til at den ikke var helt ideel men afvigelsen var dog ikke så stor at det havde en væsentlig betydning, da vi kom frem til at det kunne udlignes af de andre måltider samme dag. Vi fik også set på hvad energibalance var og hvordan man, for at være i energibalance, skal indtage lige så mange kJ som man forbrænder igen.
I diskussionen kom vi ind på et usundt måltid, som vi fandt ud af ikke var så godt for kroppen i længden, da det på længere sigt ville resultere i fedme. Energifordelingen i det usunde måltid var dog kritisk da de andre måltider ikke kunne opveje dette da der da ville resultere i en alt for stor kJ indtagelse. ... Køb adgang for at læse mere

NV-rapport i Biologi om "Et måltid"

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.