Er du mors lille dreng | Dokumentaranalyse

 • HHX 2. år
 • Dansk A
 • 10
 • 13
 • 4300
 • PDF

Er du mors lille dreng | Dokumentaranalyse

Analyse af dokumentaren "Er du mors lille dreng" i Dansk.

Dokumentaranalysen kommer ind på en præsentation af journalisten bag, desuden analyseres enkelte scener og klip og Anni, Bjarne og Jørn karakteriseres.

Dokumentaren "Er du mors lille dreng?" er lavet af TV2 i 1998.

Indhold

1.1 Indledning 3
2.1 Præsentation af journalisten Lars Høj 3
3.1 Analyse af dokumentaren 3
3.2 Scener, sekvenser og klip 4
3.2 Personkarakterstik af Anni, Bjarne og Jørn 7
3.3 Synsvinkel og fokus 10
4.1 Perspektivering 11
5.1 Konklusion 11

Uddrag

1.1 Indledning
Emnet for min opgave er omsorgssvigt. Jeg har valgt at arbejde med dette emne, fordi jeg ser det som et problem i samfundet, hvor der mangler at blive handlet. Der mangler at blive sat fokus på emnet omsorgssvigt, da for mange børn ender op med hjerneskader og mister flere kompetencer på grund af en dårlig start på livet.

Indledningsvis vil jeg give en kort præsentation af tv-journalisten Lars Høj, som er manden bag projektet.

Herefter vil jeg analysere tv-dokumentaren 'Er du mors lille dreng?' fra 1998. Analysen vil bringe en koncentreret gennemgang af scenerne, og jeg inddeler sekvenserne med overskrifter. Derefter kommer en personkarakterstik af Anni, Bjarne og Jørn med særlig fokus på omsorgssvigt og andre psykologiske indblik. Der vil også løbende blive taget stilling til om det er etisk korrekt og fair over for et forældrepar at fjerne et barn fra dem mod deres vilje? Hvis de nu elsker deres barn, burde de så ikke have lov til at beholde det?

Skal den sociale forvaltning måske endda gribe ind før en fødsel? Der forekommer eksempler med social arv, hvor det er let forudseeligt at spå om barnets fremtid. Burde vi ikke have lov til at fjerne et barn noget før? Handler myndighederne nok i sagerne eller giver de forældreparrene for lang snor?

På basis af en sammenligning med tv-dokumentaren 'Er du mors lille dreng?', del 2 fra 2008, vil jeg i min perspektivering diskutere omsorgssvigt. Jeg vil kigge på, om begrebet omsorgssvigt overhovedet kan forsvares? Om der i denne dokumentarserie fremkommer eksempler på, at det kan bevises, at der sker skade hos en baby, hvis det udsættes for omsorgssvigt? Til sidst vil jeg give min mening omkring de sociale myndigheders pligt til/mulighed for indgriben.

2.1 Præsentation af journalisten Lars Høj
Lars Høj er manden bag dokumentaren ”Er du mors lille dreng?”. Han er født i år 1961. 29 år efter, i år 1990, blev han uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Han har tidligere været ansat hos TV-Midt/Vest, men siden 1991 har han været ansat hos TV2/ØSTJYLLAND. Siden 1994 har han primært arbejdet med dokumentarprogrammer, der er blevet sendt på TV2/DANMARK... Køb adgang for at læse mere

Er du mors lille dreng | Dokumentaranalyse

[3]
Bedømmelser
 • 19-06-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Jeg synes ikke opgaven er ret god. Meget overfladisk. Bl.a selve analysen af dokumentaten: "Scene 1. Jørn er 10 år, og står foran Bethesta. Scene 2. bla. bla. bla." Savner virkelig fagtermer, og analyse af bl.a. klippeteknik, dokumentariske virkemidler osv.
 • 18-03-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Opgave er god og velformuleret. Savner hist og her nogle teoretiske problemstillinger og lidt flere fagterm. Ellers god, dyb og inspirerende opgave. Gode overvejelser i den.
 • 11-12-2012
  Så god. Kan sagtens bruge !!!!!!!!