Energi | Teknologi B

  • HTX 1. år
  • Teknologi B
  • Ingen givet
  • 11
  • 2237
  • PDF

Rapport: Energi | Teknologi B

Rapporten fortæller om problemet i at vi bruger for meget energi, og arbejder hen mod et løsningsforslag der kan få os danskere til at spare strøm.

Vores rapport omhandler for det første vores produkt, altså en handlingsplan, som vi havde tænkt os skulle hjælpe med at spare energi på det nationale plan. Vores rapport er bygget ud fra problemformuleringen, ”Hvordan sparer vi energi i hjemmet?”. Den omhandler emnerne konsekvenser af CO2 udslip, dokumentation for at der er et problem, og hvad man kan gøre for at spare i hjemmet.

Studienets kommentar:
Jeg ville anbefale, at der laves en projektanalyse, problemformulering og projektafgrænsning i henhold til fagets ramme.

Indhold

Forord side: 4
Indledning side: 4
Problemtræ side: 5
CO2 side: 6
Problemets omfang side: 7
Hvad skal vi gøre for at spare? side: 10
Energiafdrag reformen side: 12
Konklusion side: 13
Kildefortegnelse side: 14

Uddrag

Forord
Vi er en gruppe på 4 personer, som går på Aalborg Tekniske Gymnasium. Vi har de sidste 4 uger i temaforløbet ”energi” fået til arbejde at udarbejde en idé, der kan løse det problem, at Danmark i dag har et alt for højt energiforbrug, som både forurener og opbruger vores ressourcer alarmerende hurtigt. Altså skal vi ikke lave et ”fast” produkt, men kun en idé til en løsning. Vores eneste begrænsning har været, at vores rapport kun må fylde 15 sider. Hvis du vil se hvor vi har fundet informationer og statistikker, kan du se en komplet kildeliste sidst i rapporten.

Indledning
Energien er en meget vigtig del af vores hverdag. Den er overalt, og vi kan ikke undvære den. Når vi tænder for lyset, tænder for ovnen eller tænder for tv'et. Energien kan komme fra forskellige kilder, så som atomkraft, vandværker, vindmøller, solenergi osv.. I Danmark fokuserer vi meget på vindenergi, og vi opstiller flere og flere vindmøller i Danmark. I marts 2006 var der opstillet 5287 vindmøller i Danmark og de producerede omkring 20 procent, af det danske energiforbrug. I 2026 mener de, at der ca. vil være omkring 1500 vindmøller tilbage, og de vil være så store og kraftige at de gerne skulle dække halvdelen af Danmarks energiforbrug.
Problemformulering: Hvordan sparer vi energi i hjemmet?... Køb adgang for at læse mere

Energi | Teknologi B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.