Emulgatorproduktion - Nexus pilotsyntese projekt - Palsgaard

Rapport: Emulgatorproduktion - Nexus pilotsyntese projekt - Palsgaard

Opgaven giver en dybdegående beskrivelse af funktionaliteten såvel som anvendelsen og særligt produktionen af emulgatorer i form af monoglycerider.

Opgaven er udarbejdet under min læretid på virksomheden Palsgaard ved Juelminde som producerer emulgatorer til hele verden.

Dele af opgaven er censureret.

Denne rapport har til formål at give dig som læser et grundigt indblik i emulgatorernes verden. En verden, som hos verdens ældste emulgatorproducent, Palsgaard, kommer til udtryk i tre overordnede elementer; produktion, salg og udvikling af emulgatorer.

Opgaven indeholder desuden en god dybdegående beskrivelse af seperation af væsker ved centrifugering og destillation (kortvejs og tyndlags).

Lærers kommentar

Godkendt af civilingeniør i kemi og leder af pilotsyntesen på Palsgaard.

Indhold

Indledning 3
Emulgatorers opbygning og anvendelse 4
Emulgatorers opbygning 4
Anvendelse af Emulgatorer 7
Fremstilling af monoglycerid 8
Reaktion til monoglycerid 10
Interesterifikation - glycerol og triglycerid: 10
Direkte forestring – glycerol og fedtsyrer: 10
At forestre 10
Separation 13
Centrifugering 13
Destillation 14
Tyndlagsdestillation 15
Kortvejsdestillation 15

Uddrag

Emulgatorer er stoffer, som kan få vand og olie til at hænge sammen. Emulgatorfunktionaliteten anvendes bl.a. i brød, is, margarine, mayonnaise, jordnøddesmør, dressing, kager, ris, pasta, desserter, kartoffelmos, slik, chokolade og tyggegummi.

Emulgatorer fremstilles af naturprodukter som vegetabilske olier og animalske fedtstoffer. Raps-, palme- og sojaolie er eksempler på vegetabilske olier, mens de animalske fedtstoffer kan være svinefedt og oksetalg.

Olie og vand kan takket være emulgatorer bindes sammen i en blanding, hvor små dråber af fx olie kan fordeles jævnt i vand uden at være opløst. En sådan blanding... Køb adgang for at læse mere

Emulgatorproduktion - Nexus pilotsyntese projekt - Palsgaard

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.