Analyse af Angst, Paa Sneen, I en Landsbykirke af Emil Aarestrup

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Analyse af Angst, Paa Sneen, I en Landsbykirke af Emil Aarestrup

Større skriftlig opgave om Emil Aarestrup, der indeholder analyse af digtene Angst, En Middag, Paa Sneen, I en Landsbykirke og Til en Veninde!

Opgaven indledes med en biografi af Emil Aarestrup, hans forfatterskab med fokus på temaer og billedsprog i Aarestrups værker.

De fire udvalgte digte analyseres med henblik på opbygning og budskaber samt deres relationer til romantisme og eftertiden.

Indhold

0.0 Indledning
1.0 Biografi
2.0 Forfatterskab
2.1 Romantikken og Romantismen
2.2 Krise
2.3 Digte 1837
2.4 Versebehandling
2.5 Temaer og billedsproget
3.0 Analyse af digte
3.1 I en Landsbykirke
3.2 En Middag
3.3 Angst
3.4 Til en veninde
3.5 Paa Sneen
3.6 Sammenfatning og spejling af tiden
4.0 Digtenes efterliv
5.0 Konklusion
6.0 Litteraturliste

Uddrag

"Emil Aarestrup er en atypisk figur i dansk litteratur, og med hans navn forbinder de fleste hans erotiske poesi.

Det at Aarestrups forfatterskab forbliver privat, gør ham speciel og afskærer ham fra samfundets borgerlige normer, som det også kommer til udtryk i hans digte.

Han sammenstiller elskov og død og giver kærligheden skikkelse frem for at dyrke den åndelige side af den, og dette gør ham til en speciel figur i den danske romantik.

Aarestrup er æstetiker og dyrker skønheden. Han prøver sine digte, at beskrive æstetiske øjeblikke hvor han giver skønheden skikkelse i form af ofte en kvinde eller et samleje.

Jeg vil i denne opgave forsøge at redegøre for Emil Aarestrups forfatterskab. Først vil jeg kigge på hans livsforløb, hvor jeg kort vil opridse hans liv udadtil, som ikke var præget af poesien.

Derefter vil jeg beskrive Aarestrups forfatterskab, hvor jeg bl.a. vil kigge på de centrale temaer i hans digte og på hvordan han bruger billedsproget.

Efter dette vil jeg analysere en række udvalgte digte, hvor jeg vil fokusere på de centrale temaer, og til sidste vil jeg spejle digtene i samtiden.

Til sidst vil jeg kort fortælle lidt om forfatterskabets efterliv, hvor jeg bl.a. vil sammenligne nogle af Aarestrups digte med ”I en Frugthave” af Sophus Claussen."... Læs mere

Analyse af Angst, Paa Sneen, I en Landsbykirke af Emil Aarestrup

[35]
Bedømmelser
 • 26-09-2008
  Jeg synes den er kanon god. Kommer i dybden, fortæller en masse rundt i alle hjørner, har masser af uafhængige kilder, og når at hive fat i rigtig mange gode pointer. Rigtig godt stykke arbejde. Den har i hvert fald reddet og inspireret min opgave :)
 • 01-05-2009
  Rigtig god analyse. Meget indhold, velformuleret - helt i top
 • 01-10-2014
  Super god SSO opgave! :D Brugbar
 • 27-05-2014
  God opgave meget behjælplog