Egypten | IØ A

 • HHX 2. år
 • International Økonomi A
 • 12
 • 16
 • 3941
 • Word2007

Egypten | IØ A

Aflevering i International Økonomi A om Egypten.

Problemformulering:
Jeg vil redegøre for landets nyere historiske baggrund samt styreform og økonomiske udvikling.
Jeg vil analysere de økonomiske problemer landet har fået samt de problemer den voksende befolkning forårsager, eller kan forårsage.
Herudover vil jeg diskutere landets fremtid og løsningsforslag til problemerne og geopolitik.

Indhold

Problemformulering: 3
Indledning: 4
Egypten 5
Den generelle historie 5
Landets første præsident 5
Nassers regeringstid 6
Hosni Mubaraks regeringstid 7
De økonomiske problemer 7
Beliggenhed 9
Landet og dens infrastruktur 9
Erhverv 10
Landbruget 10
Ressourcer 11
Befolkningen 11
Problem med den stigende befolkning 12
Landets fremtid 14
Suezkanalen 14
Fremtidigt samarbejde med EU og USA 15
Indenfor Afrika 16
Kilder17

Uddrag

Indledning:
Jeg vil starte med at fortælle lidt generel info om landet hvorefter jeg vil kaste mig ud i lan-dets historie, hvor landet gik fra at være et monarki til en republik. Dernæst fortæller jeg om landets første præsidents regeringstid, Nassers regeringstid og nu Mubarak.
Derefter fortæller jeg om nogle af landet problemer såsom økonomien, underskud på beta-lingsbalancen, landets handelspartnere mm. Jeg fortæller lidt om landets beliggenhed da det har betydning for landets fremtid og dette gør også landet ret så specielt.
Så skriver jeg også noget om selve landets opdeling, infrastrukturen, erhvervet og landbru-get og hvor stor en rolle disse spiller. Jeg kommer kort ind på de få ressourcer landet har og derefter fortæller jeg om befolkningen og det problem den stigende befolkningsvækst giver.
Til sidst fortæller jeg om landets fremtidsmuligheder og hvordan den transport der forgår af varer der bliver importeret og eksporteret gennem den kan udnyttes. Samt samarbejdet med USA og EU. Som det sidste nævner jeg kort at Egypten har fået et tættere samarbejde med AU.

Egypten
Egyptens hovedstad er Kairo. Landet har et areal på 1.002.000 km2, samt et indbyggertal på ca. 83,08 mio. Befolkningstilvæksten pr. år er på ca. 1,6%. Der tales arabisk i stort set hele landet og ca. 90% af indbyggerne er muslimer mens blot 10% er kristne. Så statsreligionen er islam. Landets valuta er egyptiske pund med en kurs på 91,90 DDK. Lige nu er landets præsident Hosni Mubarak med Dr. Ahmed Mahmoud Nazif som premierminister.

Den generelle historie
Dette var et kort indblik af landet i dag, men nu går vi nogle år tilbage i tiden hvor kongeriget Egypten blev præget af en ændring til en at blive en republikstat. Landet har dog haft valg og politiske partier tidligere men det var dog sjældent at staten fik nok direkte indflydelse. Landet var dermed et monarki.

I 1936 indgik Storbritannien og Egypten en aftale. Den Anglo-egyptiske aftale, der gik ud på at britisk militær vil være der lands Suezkanalen, men briternes indblanding i landet ... Køb adgang for at læse mere

Egypten | IØ A

[4]
Bedømmelser
 • 31-03-2011
  Givet af 2.g'er på STX
  Ikke lige hvad jeg kunne bruge! Forstår ikke hvordan du har fået 12!!!!
 • 01-04-2011
  Ikke den bedste opgave men kan sagtens bruges som inspiration
 • 25-05-2012
  zccczz x xz xz xz xz xz zzx zx
 • 25-11-2010
  God og meget brugelig opgave til DIO-forløbet!