Det glykæmiske index | Noter
- STX 2.g
- Idræt B
- Ingen givet
- 2
- 428
Det glykæmiske index | Noter
Noter i idræt om det glykæmiske index. Noterne beskriver kort, hvad det glykæmiske index og tager udgangspunkt i en rapport fra "U.S department of Agriclture's Human Nutrition Research on Aging på Tufts University og Bostons's Children Hospital ".
Uddrag
Når du spiser stiger dit blodsukker, ved at bruge glykæmisk index kan du finde ud af hvor meget det stiger.
Du finder ud af det ved at analysere hvor stor stigning dit blodsukker har, efter du har indtaget fødevarer og sammenligner med stigningen efter indtagelsen af druesukker, så opnår du et tal eller procent og det kaldes glykæmisk index. Et æble har f.eks. et lavt glykæmisk index på 36. fordi et æble giver et blodsukker respons som 36 procent af den frembragte mængde sukker.
De fødevarer med et højt glykæmisk index gør at du nemt kommer til at overspise.
Fødevarer der indeholder et højt glykæmisk index er bl.a.
Sukker, søde sukker, madvarer der indeholder sukker, bananer og tørrede frugter, kartofler, kogte gulerødder, hvidt brød og alle produkter af hvidt mel, hvede ris, pasta de fleste morgensmadsprodukter og alkohol.
Fødevarer med et lavt glykæmisk index er bl.a. friske frugter (undtagen bananer)
Grønsager, tørrede bønner og ærter, fuldkornsbrød, fuldkornspasta, fiberrige... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind