Bestemmelse af Ethanolindholdet i Øl - Rapport i Kemi

  • STX 1.g
  • Kemi B
  • 12
  • 4
  • 1408
  • PDF

Bestemmelse af Ethanolindholdet i Øl - Rapport i Kemi

Vi laver en bestemmelse af ethanolindholdet i øl i rapporten. Dette gøres ved at destillere øllen, så ethanol adskilles.

Formål:
Formålet med dette forsøg er at bestemme indholdet af ethanol i vores bryggede øl. Ethanolen adskilles ved destillation og udbyttet bestemmes ved densitet.

Lærers kommentar

Super flot - 12

Lærers kommentarer og rettelser står løbende i dokumentet.

Studienets kommentar

Der henvises til øvelsesvejledningen under "Udførelse".

Indhold

Formål
Teori
Materialeliste
Udførsel
Resultater
Efterbehandling
Diskussion
Konklusion

Uddrag

For at kunne brygge øl lavede vi først en gærblandning af maltekstrakt. Under øl brygningen var en af de vigtige ting at holde alle redskaber sterile, så vores øl ikke blev inficeret af bakterier og andet skidt. Når gærblandingen var lavet kunne maltningen så gå i gang. Her skulle vi tilsætte crystal-malten og bringe blandingen med tilsat 3 L vand i kog. Derefter kan urt-kogningen begynde. Her tilsætter man klar urt og 3 portioner humle. Dette var faserne før urten skulle i en spand for at gære og senere gengære.
For at gæren kan omdanne urten til øl bliver maltosen i urten omdannet til ethanol og carbondioxid, hvor ethanol er et affaldsprodukt. Nedenunder er der et reaktionsskema for processen... Køb adgang for at læse mere

Bestemmelse af Ethanolindholdet i Øl - Rapport i Kemi

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.