Analyse af kortfilmen Dennis

 • STX 3.g
 • Dansk A
 • 10
 • 4
 • 1236
 • PDF

Filmanalyse: Analyse af kortfilmen Dennis

Analyse af kortfilmen "Dennis" af Mads Matthiessen fra 2007. Der er screenshots af nogle af de vigtigste scener i kortfilmen. Den kommer bl.a. ind på handlingen, kameravinkler, lydsiden og tematikken.

Kortflimen "Dennis" kan findes på DVD'en "Super16 — Best Of 1999-2007" eller på Youtube.
Klik her for at se filmen på YouTube

Lærers kommentar

Sprog og tegnsætning: "Til den sikre side. Du har en god evne til ikke at postulere uden at have belægget i orden."
Emnebehandling: "Har kun en anke mod din perspektivering, som bliver for kort."
Danskfaglighed: "Glimrende".
Vurdering: "10-12"

Uddrag

Kortfilmen Dennis fra 2007 handler om bodybuilderen Dennis. Dennis bor stadig hjemme hos sin mor i et gammeldags parcelhus. Han træner i håb om at vinde DM i bodybuilding. I filmen ringer han til en pige, som hedder Patricia, og kortfilmen handler om Dennis' stævnemøde med Patricia og forholdet mellem Dennis' mor og Dennis.

Dennis er en meget stor bodybuilder. På trods af dette, er han en meget stille mand. Han bor sammen med sin mor, da hans far har forladt dem. Dennis' højde og muskulatur står i stærk kontrast til hans personlighed. Ud over hans bøjede hoved og hans lave stemmeføring ses hans meget generte personlighed tydeligt igennem hele filmen. Man får meget hurtigt det indtryk, at Dennis ikke er en helt normal bodybuilder. I løbet af det første minut ser vi Dennis sidde på sit værelse. Bemærk bamsen i vindueskarmen på billede 1 fremhævet med den røde ring. I dette billede kan man allerede fornemme, at Dennis står i kontrast til sig selv.

Det lader til at Dennis ikke har et særligt omfangsrigt socialliv. Det virker ikke som om han går meget i byen, og han har ugentlige aftaler med moderen. Dette kan ses på moderens reaktion, når Dennis siger, at han skal i biografen med Peter (omkring 3:40-4:00), hvor moderen overraskende siger: ”Men det er jo fredag”. Egentlig har han en date med en pige ved navn Patricia, som han inviterer på pizzeria. På pizzeriaet får vi at vide, at han ikke drikker alkohol, da hans far var alkoholiker... Køb adgang for at læse mere

Analyse af kortfilmen Dennis

[9]
Bedømmelser
 • 26-02-2011
  Rigtig god analyse, tilpas lang. God inspiration hvis man sidder fast i kortfilmen Dennis.
 • 13-11-2011
  Givet af Studerende på 2. år
  meget godt, altid bedre med flere detaljer..
 • 14-12-2012
  Givet af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Fin analyse, god inspiration
 • 14-12-2011
  Givet af HF-elev på 2. år
  god opgave, en god inspiration.