SRO om den spanske borgerkrig og de engelske spaniensfrivillige

  • STX 2.g
  • SRO (Spansk A, Engelsk A)
  • 10
  • 12
  • 3233
  • PDF

SRO om den spanske borgerkrig og de engelske spaniensfrivillige

SRO i Spansk A og Engelsk A om den spanske borgerkrig og de engelske spaniensfrivillige

Opgaveformulering
Redegørelse af den spanske borgerkrigs forløb og de spaniensfrivillige.
En analyse af George Wheelers tekst ”To Make the People Smile Again” og Georges Orwells tekst ”Notes on the Spanish Militias”.
I analysen er inddraget forfatterens syn på begrundelse af deltagelse i krigen, politiske ståsted og syn på borgerkrigen. En sammenligning af de to tekster.
En vurdering af betydningen af de spaniensfrivilliges deltagelse i borgerkrigen.

Indhold

Abstract 3
Indledning 4
Den spanske Borgerkrigs forløb og de spaniensfrivilliges deltagelse 5
George Wheeler: To Make the People Smile Again, p. 33-36, 65-80 8
George Orwell: Notes on the Spanish Militias (p. 277-289) 10
Sammenligning af teksterne Notes on the Spanish Militiaas og To Make the People Smile Again 12
Betydningen af de spaniensfrivilliges deltagelse i Den spanske Borgerkrig 12
Litteraturliste 13
Konklusion 14

Uddrag

Indledning

Den spanske Borgerkrig, 1936-1939, smittede af på resten af Europa og blev en af de mest betydningsfulde perioder i Europas nyere historie. Borgerkrigen tiltrak langt større international interesse end mange andre borgerkrige havde gjort tidligere.
Kampen stod mellem ideologier. Borgerkrigen blev udkæmpet mellem Spaniens republikanske regering (venstre), som var støttet af både liberalister, socialister, kommunister, anarkister og separatister, og på den anden side kæmpede højrefløjen med general Francisco Franco i spidsen, som fik støtte af nationalister, militære/hæren, fascister (falangister) og i et hvis omfang katolikker. De højreorienterede og venstreorienterede var uenige om, hvordan Spanien skulle styres. De venstreorienterede mente, at Spanien skulle styres via demokrati, dog med nogle uenigheder om hvordan demokratiet skulle udføres. Nogle mente at det var nødvendigt med en revolution, mens andre mente at det skulle foregå på mere fredelig vis. I modsætning til de venstreorienterede, mente de højreorienterede at landet skulle styres udelukkende ved brug af diktatur.
Den spanske Borgerkrig sluttede kort før den altomspændende 2. verdenskrig begyndte, og det har betydet, at begivenhederne i slutningen af 1930'erne er blevet lagt lidt i glemmebogen.
Jeg vil ud fra min redegørelse af Den spanske Borgerkrigs forløb og de spaniensfrivillige, give en analyse af George Wheelers tekst ”To Make the People Smile Again” og Georges Orwells tekst ”Notes on the Spanish Militias”. I min analyse vil jeg inddrage forfatterens syn på begrundelse af deltagelse i krigen, politiske ståsted og syn på borgerkrigen. Endvidere vil jeg sammenligne de to tekster med hinanden. Endelig vil jeg vurdere betydningen af den spaniensfrivilliges deltagelse i borgerkrigen... Køb adgang for at læse mere

SRO om den spanske borgerkrig og de engelske spaniensfrivillige

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.