Den danske banksektor

 • HHX 1. år
 • Afsætning A
 • 10
 • 5
 • 1711
 • PDF

Den danske banksektor

I denne opgave har jeg skrevet om den danske banksektor. Jeg har været inde under emner som kundernes købsadfærd, konkurrenceforholdene, bankernes makroforhold. Derudover har jeg analyseret en selvvalgt banks servicepakke og serviceleverancesystem.

Lærers kommentar

Læreren sagde, at det var en rigtig god opgave, som ikke var langt fra et 12-tal, men den manglede lige de sidste finjusteringer.

Elevens kommentar

Nej, ikke rigtig. Jeg kunne måske godt have indraget noget om købsprocessen.

Indhold

- Analyser en typisk bankkundes købsadfærd i forbindelse med valg af bank/bankprodukter.
- Analyser konkurrenceforholdene i den danske banksektor.
- Analyser en selvvalgt banks servicepakke og serviceleverancesystem.
- Foretag en analyse af bankernes makromiljø – uafhængige omverden – og forklar, hvorledes de forskellige omverdensfaktorer påvirker bankens indtjeningsmuligheder. (Omverdensmodel kan ses på næste side)
- Konklusion

Uddrag

Opgave 1
Analyser en typisk bankkundes købsadfærd i forbindelse med valg af bank/bankprodukter.
Når vi ser på Marslows behovspyramide, som kan ses nedenfor, vil man umiddelbart sige, at en bank opfylder et fysiologisk behov, da du derved kan komme videre til næste lag, fordi du så kan handle samt du får opbevaret dine penge, dette fører os videre til næste lag, der hedder ”behov for tryghed og sikkerhed”. Det at man ikke selv skal opbevare sine penge giver helt sikkert tryghed, hvis jeg havde mine penge hjemme vil jeg være bange for, at der kom tyve og stjal dem, derfor giver banken tryghed for forbrugeren. Et socialt behov fra forbrugerens side kan være, at de har kontakt med banken. Det kan være ved et årligt møde eller sågar månedligt. Det ved jeg, at det er vigtigt for mine forældre, som begge er selvstændige. Især min far, han er til møde med banken efter hvert kvartal af den simple grund, at han vil have en opsummering fra bankens side omkring, hvordan det går med banken og hvor sikkert hans penge står. Banken kan desuden også rådgive om mulige investeringer og lignende. Dette kan give ham et syn på, hvad et muligt næste træk skulle være. Dette kan også være gældende under behovet for tryghed og sikkerhed, men jeg vil dog stadig placere den under sociale behov, da det giver noget socialt med banken under et muligt møde. Det ... Køb adgang for at læse mere

Den danske banksektor

[3]
Bedømmelser
 • 24-04-2016
  super god til inspiration, hvis man ikke selv lige ved hvor man skal starte henne.
 • 07-02-2012
  Fin opgave, men kunne ikke bruges til mit formål alligevel.
 • 14-04-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  ........................................