SRP om Den Afro-Amerikanske Drøm i Historie A og Engelsk A

 • STX 3.g
 • SRP (Historie A, Engelsk A)
 • 10
 • 21
 • 4941
 • PDF

SRP om Den Afro-Amerikanske Drøm i Historie A og Engelsk A

SRP i Engelsk A og Historie A om Martin Luther Kings mål og midler, og hvorvidt Barack Obama er en realisering af Martin Luther Kings drøm. Emnet for opgaven var "Den Afro-Amerikanske Drøm".

Der gives en redegørelse for raceadskillelse i de tidligere sydstater i 1950'erne og 1960'erne, og med en analyse af "Letter from Birmingham Jail", munder opgaven ud i en vurdering af Barack Obama som indfrielsen af Martin Luther Kings mål.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Sydens raceadskillelse 5
Seperate but equal 5
Ændringer på vej 5
Optrappelse 7
Opsummering 9
Martin Luther Kings mål og midler 10
Kings mål 10
Ikke-voldelige aktioner 11
Retfærdige og uretfærdige love 12
Udvidelse af den demokratiske cirkel 13
Et moralsk spørgsmål 14
Opsummering 15
Diskussion 16
Konklusion 19
Litteraturliste 20
Bøger 20
Internet-materiale 20
Bilag 21

Uddrag

Indledning
“We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.”

Sådan står der skrevet i den amerikanske uafhængighedserklæring fra 1776 . På trods af de fine ord om frihed og lighed, som landets fædre formulerede som grundlaget for det amerikanske samfund, skulle der dog gå næsten 100 år og en borgerkrig før den 13. forfatningsændring blev vedtaget i kongressen, og slaveri derved blev forbudt i USA.

Men på trods af forbydelsen af slaveri, levede afroamerikanere stadig som andenrangs borgere, indtil borgerretsbevægelsen, med Martin Luther King Jr. i spidsen udfordrede de gamle normer. Men hvad er der rent faktisk sket i USA, der har gjort at man har kunnet bevæge sig fra Jim Crow til Barack Obama? Hvilke midler tog Martin Luther King i brug for at opnå sine mål i kampen for borgerrettigheder, og hvad var disse mål i det hele taget? Og med valget af USA's første sorte præsident, er Kings mål nu realiseret? Disse er alle sammen spørgsmål, der vil blive undersøgt og diskuteret i denne opgave.

I det følgende vil der blive redegjort for den raceadskillelse der eksisterede i USA's sydstater i 1950'erne og 1960'erne. Derudover vil der, med udgangspunkt i en analyse af Martin Luther Kings ”Letter From Birmingham Jail”, blive kigget nærmere på hvilke mål Martin Luther King havde med de sortes kamp for rettigheder, og hvilke midler han brugte til at opnå disse. Til slut diskuteres hvorvidt Barack Obama, USA's første sorte præsident, kan betragtes som en realisering af den drøm som Martin Luther King Jr. snakkede om for så mange år siden... Køb adgang for at læse mere

SRP om Den Afro-Amerikanske Drøm i Historie A og Engelsk A

[7]
Bedømmelser
 • 05-10-2010
  Givet af 3.g'er på STX
  opgaven gav mig god hjælp til at finde inspiration og motivation til at klargøre og på enkelte punkter fuldføre opgaven.
 • 28-11-2013
  Mange stavefejl, og at opgaven har fået 10 er lidt rystende. Rigtig god analyse af taler! Anbefaldes.
 • 06-05-2013
  SDSADSDADASDD A AS D
 • 21-03-2011
  Udemærket opgave, kan bruges som inspiration, men mangler lidt hist og her