Delprøve 1 Engelsk A aug 2009 (STX) - Vejledende Besvarelse

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
 • STX 3.g
 • Engelsk A
 • 12
 • 10
 • 2660
 • PDF

Delprøve 1 Engelsk A aug 2009 (STX) - Vejledende Besvarelse

Denne vejledende besvarelse til engelsk A august 2009 vil give dig løsningen på delprøve 1, og vil derudover gennemgå de forskellige opgaver, og forklare dig hvad du skal være særligt opmærksom på i dit arbejde med dem.

Besvarelsen kan derfor hjælpe dig med at forberede dig til den endelige eksamen, da mange af elementerne går igen fra eksamen til eksamen.

Dvs. jo flere udvidede vejledende besvarelser du har læst og arbejdet med, jo bedre chancer vil du have til den endelige eksamen - lidt ligesom teoriprøven til kørekort.

Indhold

 1. Opgave A (Med kommentarer + video)
  1. When arrested and taken to the police station, admitted the man that he had been drunk.
  2. The exciting about this job is that I will be working with the latest technology.
  3. I can't risk to lose more money on the roulette.
  4. The tourist guide told them about it was extremely dangerous to go river rafting on that river.
  5. There is over 30 species of birds on this small island.
  6. They needed some informations to decide whether what he said was correct.
  7. The cat food was made by dead rats.
 2. Opgave B (Med kommentarer)
  1. hvert af nedenstående eksempler indgår en ledsætning (bisætning). Afgør for hvert eksempel, hvad der er ledsætningen. Sæt komma, hvor det er nødvendigt.
 3. Opgave C (Med kommentarer)
  1. Beskriv på dansk den sproglige stil i nedenstående uddrag af Andy Warhols dagbog, for eksempel med hensyn til ordvalg og sætningsopbygning. Gør rede for sammenhængen mellem tekstens stil og genre.
 4. Opgave D (Med kommentarer)
  1. Den engelske skuespiller Daniel Radcliffe er blevet voksen. Den unge mand, der debuterede som 12-årig i den første Harry Potter film, er i dag 19 år og arbejder som film- og teaterskuespiller. Siden debuten har han spillet titelrollen i fem andre film om troldmanden Harry, og han har også haft mindre roller i flere andre film. På det seneste har han optrådt i det meget roste teaterstykke ”Equus”, hvori han spiller hovedrollen som en voldelig og psykisk ustabil ung mand. Også i den rolle er Radcliffe ifølge kritikerne overbevisende.

Uddrag

Delprøve 1 er den første af de to prøver, som du skal løse til den skriftlige engelsk eksamen på STX engelsk A-niveau. Du har en 1 time til at løse opgavesættet, og du har ingen hjælpemidler til rådighed.
Opgavesættet består af en række opgaver, der vil teste dine evner inden for grammatik, stilistik og oversættelse... Køb adgang for at læse mere

Delprøve 1 Engelsk A aug 2009 (STX) - Vejledende Besvarelse

[40]
Bedømmelser
 • 27-03-2011
  Rigtig god og brugbar gennemgang af de forskellige opgaver i delprøve 1. Men bliver gjort opmærksom på alle de væsentlige ting, man skal have fokus på til en evt. eksamen!
 • 11-09-2011
  Kunne ikke komme i gang med mit essay men så læste jeg det her og kom straks igang. med andre ord den er fantastik til at få en igang.
 • 21-05-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  God hvis man skal læse op på eksamenen
 • 25-05-2014
  Virkelig god, og en god øvelse til gramma (y) ;)