De forsvundne ansigter af Tom Kristensen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.
  • HHX 2. år
  • Dansk A
  • 10
  • 7
  • 2294
  • PDF

Novelleanalyse: De forsvundne ansigter af Tom Kristensen

Få inspiration til at skrive en analyse og fortolkning af Tom Kristensens "De forsvundne ansigter" - Det er netop hvad denne opgave er. Først findes et resume af novellen. Herefter analyseres novellens tema, sted, forfatter og personerne. Derudover findes en perspektivering af novellen til Freuds psykoanalyse.

Studienets kommentar

Dette er en ok analyse og fortolkning. Den kommer grundigt igennem novellen "De forsvundne ansigter" af Tom Kristensen. Brug den til at få ideer til, hvad man man komme ind på i en analyse og fortolkning af en tekst som denne.

Indhold

Resume
Sted
Forfatter
Personer
Freud’s sammenhæng med ”de Forsvundne ansiger”
Temaet/afslutning

Uddrag

Novellen De Forsvundne Ansigter er skrevet af Tom Kristensen og er fra Vindrosen, som er udgivet i 1934.
”De Forsvundne Ansigter” er en fortælling om en indelukket og forskræmt person, der søger spænding i hverdagen og prøver ubevidst at finde angsten i sig selv.
Hans forældre overbeskytter ham. De isolerer ham på hans værelse ved at tætte alle huller og revner i hans væg, så ingen onde ånder kan komme ind. Dette gør de ved hjælp af gamle japanske skrifter, som på den måde skulle drive alt ondskab væk.
Hver nat føler Jeg-personen trang til at udforske nattelivet. Han opsøger venner og andre bekendte for at afsløre deres sande identitet, han prøver at se den person som ikke viser sig i dagligdagen. Selv holder han sin egen maske tæt ind til ansigtet, så ingen oplever hans sande jeg. En aften hvor han vandre rundt, ser han lys ved sin ven Købmanden Matsuyas... Læs mere

De forsvundne ansigter af Tom Kristensen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.