De Abrahamitiske Religioner - Ligheder og forskelle | Rapport

 • STX 1.g
 • Religion B
 • Ingen givet
 • 19
 • 6327
 • PDF

De Abrahamitiske Religioner - Ligheder og forskelle | Rapport

Rapport om de abrahamitiske religioner: jødedom, kristendom og islam og deres sammenstød og sammenligninger i Religion B.

Studienets kommentar

Notatpræget opgave.

Indhold

Indledning 3
Generelt
Kristendommen 4
Islam 7
Jødedom
Sammenstød og sammenligninger
Kristendom & Islam 14
Kristendom & Jødedom 15
Jødedom & Islam 16
Konklusion 17
Bilag 18
Litteraturliste 19

Uddrag

Indledning


Vi har valgt dette emne, da vi syntes det var meget interessant og blikfangende. Siden alle abrahamitiske religioner kommer fra samme kilde, altså som sagt, kommer fra de fundamentale religioners fader, Abraham, hvorfor er der så forskelle mellem de 3 religioner, islam, kristendom og jødedom?
Hvorfor har der været så mange reformeringer, altså ændringer i religioner, og hvorfor anses de ændrede religioner stadig til at være sande og være sendt ned af Gud, selvom man har ændret dem til menneskers egne principper?
Og, hvorfor er der stadig sammenligninger mellem de 3 abrahamitiske religioner, selvom der har været sådan en stor tidsforskel og så mange reformeringer. Ja, det vil vi give jer svar på, og vi kan love jer med garanti, at det vil fange jeres interesse, med stor sandsynlighed. De samme spørgsmål som vi lige har stillet jer har vi stillet os selv, og det er de spørgsmåls svar, som vi fisker efter at give svar på. Det er låst i en nysgerrighed, og må bare vide mere og disse religioner. Vi har delt det op, så vi både fortæller generelt om de 3 abrahamitiske religioner, og så vi fortæller om sammenstødene og lighederne. - Islam, kristendom jødedom.

Kristendommen

Kristendommen opstod som et resultat af social, kulturel og religiøs kreativitet af det jødisk-hellenistiske miljø omkring middelhavet i det 1. århundrede. Tusinder af retninger af religionen er spredt rundt over hele verden. Kristendommens mytologi, kult og etik er centrummet om en mystisk skikkelse, halvt menneske, halvt Gud, ved navn Jesus Kristus. Kristendommen er verdens største, mest kendte og mest udbredte religion. Der er mellem 1,8 – 2,0 mia. mennesker, som er medlem af denne religion. Det er omkring en tredjedel af verdens population. De er konverteret eller født som kristen. Rettere sagt, så bliver man ikke født ... Køb adgang for at læse mere

De Abrahamitiske Religioner - Ligheder og forskelle | Rapport

[1]
Bedømmelser
 • 14-06-2013
  Givet af HF-elev på 2. år
  mest redegørende, ellers ok