Analyse: "Gud er en usynlig ven" af Richard Dawkins

  • STX 3.g
  • Religion C
  • 10
  • 5
  • 2131
  • PDF

Analyse: "Gud er en usynlig ven" af Richard Dawkins

Dette er en opgave i religion om Richard Dawkins, hvor jeg blandt andet har en analyse af "Gud er en Usynlig Ven (The God Delusion)".

Opgaven besvarer følgende punkter:

- Lav en kort præsentation af Richard Dawkins på baggrund af research på internettet.

- Referer teksten af Dawkins og analyser hans synspunkter om religionens oprindelse loyalt, kom blandt andet også ind på, hvad han bruger eksemplet med den, lille skarlagensrøde mand til.

- Med udgangspunkt i Dawkins' synspunkter skal du lave en længere diskussion af emnet: Kan naturvidenskaben forklare religionens oprindelse, og vil videnskaben gøre religion overflødig? Du skal komme med din egen holdning, og hvis du ikke har en, må du vælge et standpunkt, som du vil argumentere for.
Der må meget gerne inddrages synspunkter og argumenter fra de tekster (og film), som vi ellers har arbejdet med i forløbet om religionskritik

Uddrag

Clinton Richard Dawkins, født 26. marts 1941 i Nairobi, Kenya er en britisk etologist, evolutionsbiolog og forfatter til en lang række titler, blandt andet ”The God Delusion”(2006) og ”The Extended Phenotype”(1982).
Dawkins studerede zoologi op Balliol College i Oxford, hvorfra han bestod sin eksamen i 1962. Senere blev han forskningsstudent under etologen Nikolaas Tinbergen, som i 1973 modtog en delt nobelpris i fysiologi/medicin, sammen med Karl von Frisch og Konrad Lorenz, for deres arbejde med individuel og social interaktion ved dyr, hvor han opnåede MA og D.Phil i 1966. Efterfølgende fortsatte han sit arbejde med dyrs adfærd ved Oxford College samt University of California. I dag er han ansat som fellow professor emeritus ved New College i Oxford, hvor han også har bopæl... Køb adgang for at læse mere

Analyse: "Gud er en usynlig ven" af Richard Dawkins

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.