SRP om Darwin og Arternes Oprindelse i Biologi A og Engelsk A

 • STX 3.g
 • SRP (Biologi A, Engelsk A)
 • 10
 • 24
 • 8618
 • PDF

SRP om Darwin og Arternes Oprindelse i Biologi A og Engelsk A

SRP i Engelsk A og Biologi A, som omhandler Darwin og Arternes Oprindelse (The Origin of Species).

Jeg kigger i opgaven på opbygningen af det engelske samfunds, samt hvordan Charles Darwins teorier om naturlig selektion og evolution blev modtaget, hvorefter jeg til sidst diskuterer indflydelsen fra Darwin på det daværende samfund.

Lærers kommentar

Fik stor ros for opgaven, men fik at vide der i biologi analysen var lidt uklare formuleringer engang imellem, og så mangler Darwin " the Origin of the species" på litteraturlisten.

Studienets kommentar

Ingen indholdsfortegnelse.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

- Indledning
- England i midten af 1800-tallet
- The Origin of the Species, evolutionsteori, naturlig selektion og den moderne viden
- Darwins teori, modtagelse og reaktioner på den naturlige selektion
- Konklusion
- Litteraturliste

Uddrag

Indledning
I mit studieretningsprojekt har jeg valgt at skrive om Charles Darwin, med fokus på hans værk The Origin of the Species. Jeg vil også komme ind på det engelsk samfunds opbygning og udvikling i midten af 1800-tallet og hvilke tankegange indenfor naturvidenskaben, der var dominerende i tiden før The Origin of the Species. Herefter vil jeg give en analyse af The Origin of the Species med fokus på evolutionsteorien og herunder den naturlige selektion. Jeg vil sammenholde Darwins teorier med moderne viden indenfor genetik og molekylærbiologiske metoder og derved bedømme graden af rigtighed i Darwins teorier. Til sidst vil jeg diskutere hvor stor betydning og indflydelse Darwin havde på samfundet dengang og hvordan modtagelsen af The Origin of the Species var.
Jeg vil i min opgave gør brug af flere engelske leksikons omkring evolutionsbiologi og generel biologi, biografier om Darwin og en engelsk artikel vedrørende problematikken ved naturlig selektion. Jeg vil endvidere gør brug af internet baserede leksikons og samtidige tekster, offentliggjort på nettet.

England i midten af 1800-tallet
Charles Robert Darwin blev født den 12. februar 1809. Han voksede op i en tid, hvor England var regeret af forskellige monarker, men som i 1837 blev overtaget af dronning Victoria. Hun lagde navn til den periode som strakte sig over midten af 1800-tallet, nemlig den victorianske tid. Den victorianske tid var præget af fred og den periode blev også kaldt Pax Britannica. Pax Britannica,storbritanniens fred, var en tid med relativ fred i Europa og varede fra 1815, da Napoleons krigene sluttede med slaget ved Waterloo og helt indtil starten af 1. verdenskrig i 1914 . Grunden til denne relative fred var Englands dominans i Europa og faktisk hele verden. England var i besiddelse af verdens største militærflåde og den var større end den... Køb adgang for at læse mere

SRP om Darwin og Arternes Oprindelse i Biologi A og Engelsk A

[14]
Bedømmelser
 • 13-12-2013
  Jeg har selv benyttet denne opgave som inspirationskilde til at skrive min egen SRP-opgave. På mange punkter var denne opgave en god hjælp, selvom min vinkel til emnet var anderledes. Alt i alt en god opgave til inspiration.
 • 22-03-2010
  Kan ikke sige andet end SUPER opgave. - Hvis man mangler inspiration til en opgave omkring evoultions teorien og Darwins opdagelser, så er det den rigtige opgave at hente og læse igennem.
 • 09-11-2015
  Fin opgave. Ville dog være lækkert at kende problemstillingen.
 • 09-11-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Rigtig god opgave, hvis man mangler inspiration inden for det faglige område