Danmarks kolonier i Vestindien

 • HHX 2. år
 • Historie B
 • 10
 • 16
 • 5356
 • PDF

Danmarks kolonier i Vestindien

Dette er en større opgave i historie, som undersøger Danmarks kolonier i Vestindien. Den består af en redegørelse for danskerne i Vestindien, en analyse af årsagerne til salget af øerne i 1917, samt en sammenligning med den danske koloni i trankebar i indien.

Disposition:
I min dansk/historie-opgave vil jeg gerne beskæftige mig med faget samtidshistorie. Under dette fag vil jeg kortfattet beskrive historien om danskernes tilstedeværelse på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i perioden: 1665-1917. Dernæst vil jeg analysere årsagerne til salget af øerne i 1917. Hvem var Peter von Scholten? Hvorfor var øerne vigtige for Danmark? Til sidst vil jeg sammenligne med den danske koloni Tranquebar i det sydlige Indien. Var der stor forskel på de to kolonier og hvilken var vigtigst for Danmark?

Lærers kommentar

Der mangler en indledning. Forord bør, som udgangspunkt, ikke medtages i opgaver skrevet i gymnasiet!

Indhold

Indledning
- Forord
- Problemformulering
- Hovedvægt på kilder
Danskerne i Vestindien
- Starten på et eventyr
- Peter von Scholten – slavernes fader
Salget af Dansk Vestindien
- Slavernes oprører og frigivelse
- De strategiske forenede stater
- Årsager til salget af Dansk Vestindien
Danskerne i Tranquebar
- Til sammenligning med Dansk Vestindien
- Danskernes største afkast
Konklusion
Kildeoversigt
Bilag 1 - Dybdegående afsnit
Bilag 2 – Internetmateriale

Uddrag

I det blågrønne Caribiske øhav ligger de Små Antiller, på engelsk ´The Caribees´. De Små Antiller er en øgruppe som strækker sig i en halvbue fra der nordlige Brasilien og op til Puerto Rico, også beskrevet som det subtropiske bælte i den Mexicanske Golf. Det subtropiske bælte består af flere mindre øer og øgrupper, heriblandt Barbados, Trinidad og Tobago, samt Martinique og ikke mindst de frodige, grønne US Virgin Islands. Det er de færreste som kender øgruppen US Virgin Islands, ved deres nuværende navn. Øerne er bedre kendt som Dansk Vestindien. Øernes navn var Dansk Vestindien fra 1666 til 1917, hvor øerne var dansk embede. I 1917 blev øerne solgt til United States of America - USA. Under navnet Dansk Vestindien forekommer tre øer: Sankt Thomas, Sankt John og den største Sankt Croix. Tilsammen er de tre små øer på størrelse med Langeland... Køb adgang for at læse mere

Danmarks kolonier i Vestindien

[7]
Bedømmelser
 • 19-01-2014
  God opgave, bare ikke i det område jeg skulle bruge.
 • 18-04-2013
  Det er en okay opgave, fik lidt inspiration fra den.
 • 16-03-2014
  .................................
 • 26-12-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Kan godt bruges til inspiration.