DHO om Det frugtbare had og mellemkrigstiden

 • HHX 2. år
 • DHO
 • 7
 • 10
 • 3796
 • PDF

DHO om Det frugtbare had og mellemkrigstiden

Denne DHO handler om Mellemkrigstiden med fokus på forholdene i Danmark. Ogaven indeholder en redegørelse for den økonomiske krise i 30'ernes Danmark og en analyse af Harald Herdals digt "Det frugtbare had".

Studienets kommentar

Opgaven mangler en konklusion. Der er ingen historiefaglig analyse af kilder, som er et krav ved DHO'ere i dag.

Indhold

Indledning 2
Den social/økonomiske krise i 30'erne 2
Krakket på Wall Street 2
Danmark mærker krisen 2
Utilfredshed iblandt de arbejdsløse 3
Kanslergadeforliget 1933 4
Vejen ud af depressionen 4
Digtanalyse 5
Genre 5
Karakteristik af jeg-et 5
Stil 6
Hadet 7
Fortolkning 8
Digtets placering i Harald Herdals forfatterskab 8
Digtets aktualitet 9
Litteraturliste 10

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt dette område om 30'erne, da jeg synes det kunne være spændende at gå i dybden med denne periode. Jeg synes 30'erne var i spændende periode i dansk historie, pga. den krise landet var i, og det har jeg valgt at gå ind og undersøge mere om med specielt fokus på de sociale og økonomiske konsekvenser ved krisen. Derudover valgte jeg at analysere et digt af Harald Herdal, som fortæller noget om de sociale forhold dengang.

Digtanalyse
Herefter følger en analyse af Harald Herdals digt ”Det frugtbare had”. Digtet er typisk for den tendens, som slår kraftigt igennem i 30'erne: Interessen for sociale forhold, især i underklassen, og for de problemer den økonomiske krise bragte tæt ind på livet af mange mennesker. Store dele af den danske befolkning levede i social nød og fattigdom. Dette skærpede klassemodsætningerne.

Genre
Digtet er et prosadigt, da det ikke har nogen faste rim eller rytme. Det er et socialrealistisk digt, da det handler om de svage i samfundet, og viser et kritisk billede af de borgerlige. Denne retning er meget fremtrædende for 30'erners litteratur. Det er et lyrisk digt, da det beskriver jegets følelser, dets had. Digtet er på 8 strofer, med forskellige antal vers... Køb adgang for at læse mere

DHO om Det frugtbare had og mellemkrigstiden

[2]
Bedømmelser
 • 07-11-2010
  fin .....................................
 • 08-02-2011
  Svag opgave. Men kan bruges.

Materialer relateret til DHO om Det frugtbare had og mellemkrigstiden.