DHO om Muhammed-tegningerne

DHO om Muhammed-tegningerne

Dansk/historieopgave (DHO) om Muhammed-tegningerne skrevet i fagene Dansk A og Samtidshistorie B.

Problemformulering
Redegør for Jyllands-Postens begrundelse for at bringe de såkaldte Muhammedtegninger samt hovedtræk i krisens udvikling.

Analysér to artikler/indlæg fra debatten om tegningerne, repræsenterede hvert sin synsvinkel på offentliggørelsen af disse.

Diskutér, med inddragelse af teorier om såvel medier som kultur, hensigten med offentlig-gørelsen og reaktionerne herpå og relatere ondskab til dette.

Indhold

Indledning ................................................Side 2
Problemformulering .................................Side 2
Hvorfor valgte JP at trykke tegningerne ..Side 3
Muslimske reaktioner ..............................Side 3
Problemformulering .................................Side 5
Ytringsfriheden ........................................Side 7
Problemformulering .................................Side 8
Kulturforskelle .........................................Side 9
Konklusion ..............................................Side 11
Litteraturliste ...........................................Side 13

Uddrag

Indledning:

Muhammedkrisen var et emne som bragte Danmark frem i lyset. Krisen blev et sammenstød mellem ytringsfrihed og religion, og Danmark blev pludselig omtalt negativt og krænkende rundt om i den Islamiske verden. Krisen byggede i bund og grund på misforståelser mellem Jyllands-postens hensigt med de tolv tegninger, og den måde som det blev opfattet i den islamiske verden. Derfor vil jeg først og fremmest finde ud af hvordan Muhammedkrisen begyndte, samt hvordan Muham-medkrisen udviklede sig. Dernæst vil jeg ved analyse, tage udgangspunkt i to artikler hvor holdnin-gerne til emnet er forskellige. Til det formål vil jeg se nærmere på ytringsfriheden, og finde ud af hvad den egentlig står for, samt hvilke forskellige holdninger der er til ytringsfriheden, og hvordan den skal tolkes og bruges. Til slut vil jeg se på hvordan det kan være at den Islamiske og den danske verden er så forskellige, og hvorfor vi har så svært ved at forstå hinanden?

1: Redegør for Jyllands-Postens begrundelse for at bringe de såkaldte Muhammedtegninger samt hovedtræk i krisens udvikling.
For at forklarer Muhammedkrisens oprindelse, skal man tilbage til 19. september 2005, hvor Jyl-landsposten havde deres ugentlige møde. Her kom de i kontakt med forfatteren Kåre Bluitgen, som var i gang med at skrive en børnebog om koranen, og til dette formål havde han brug for en tegner, ... Køb adgang for at læse mere

DHO om Muhammed-tegningerne

[18]
Bedømmelser
 • 28-04-2010
  Jeg synes analysen, samt selve indholdet er rigtig godt. Du undgår meget egen meningen, hvilket er SUPER. Der er små stavefejl, men ellers ikke andet.
 • 28-12-2010
  Opgaven er rigtig god, men altså der mangler en lille smule analyse angående avisernes behandlnig af sagen. Altså en slags analyse for hvordan aviserne så på krisen og hvordan de behandlede samt omtalte den, ellers en fin opgave :)
 • 02-06-2014
  Den var god og dejlig
 • 14-03-2014
  Inspirerende. God og fin rapport.