Da Vinci Mysteriet - Analyse

 • HTX 3. år
 • Dansk A
 • Ingen givet
 • 14
 • 3135
 • PDF

Romananalyse: Da Vinci Mysteriet - Analyse

Her finder du en længere opgave om den berømte roman "Da Vinci Mysteriet" (The Da Vinci Code), som er skrevet af Dan Brown. Opgaven kommer både ind på en biografi af forfatteren, en beskrivelse af romanens tidsperiode og en analyse af romanen.

Du kan for eksempel bruge opgaven til at få et godt overblik over romanens vigtigste pointer og handlingsforløbet.

Indhold

Titelblad 2
Indholdsfortegnelse 3
Biografi 4
Tidsperioden 5
Da Vinci Mysteriet 6
Litteraturliste 15
Personlig underskrift 15

Uddrag

Biografi

Dan Brown blev født i 1964 i New Hampshire og er forfatteren til Da Vinci Mysteriet(original titel: The Da Vinci Code). Han er kommet på TIME Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personligheder i verden. Inden han blev fuldtidsforfatter arbejdede han som engelsklærer på Amherst College, hvor han også blev student.

I 1996 udgav han sin første roman kaldet Digital Fortress som omhandler bl.a. NSA(National Security Agency), som har et kæmpe budget og dog ved de fleste amerikanere ikke, at det overhovedet eksisterer. Hovedplottet er at der er blevet opfundet en så sikker kode, at ingen er i stand til at dechifrere den og den er derfor en trussel mod den amerikanske efterretningstjeneste.
...

Tidsperioden

Romanen blev udgivet i 2003, hvilket kun er få år siden. Denne tidsperiode er endnu så ny, at det er svært at sige noget om den.

Teknologisk går udviklingen i de år stærkt, specielt inden for it og telekommunikation. De nye teknologiske muligheder for elektronisk overvågning er noget Dan Brown ofte inddrager i sine romaner. I Da Vinci Mysteriet hører vi f.eks. om nøjagtige gps-sendere og elektronisk aflytningsudstyr. I hans tidligere romaner som f.eks. Digital Fortress er hovedemnet netop den morderne teknologi.
...

Da Vinci Mysteriet

Resumé
Romanen indeholder meget handling og det er derfor vanskeligt at give et både kort og fyldestgørende resumé.

Da Vinci Mysteriet starter med at man hører om at Jacques Saunière, museumsdirektør på Louvre, bliver dræbt af en albino. Jacques Saunière er den sidste af fire Sénéchaux som udpeget til at beskytte, hvad der omtales som ”hemmeligheden” og ”sandheden”. Inden de dør fortæller de alle den samme løgn til deres morder, for at hemmeligheden ikke skal falde i de forkerte hænder. Da Saunière får at vide, at han er den sidste Sénéchaux, indser han, at han bliver nød til overdrage hemmeligheden til nogle andre.
...

Personer
Hovedpersonen i Da Vinci Mysteriet er Robert Langdon, en 46-årig professor i religiøs symbolik ved Harvard Universitet. Han lider af voldsom klaustrofobi efter at han som dreng faldt ned i en brønd, hvilket har resulteret i at han bl.a. er bange for at køre med elevator.
Ifølge en artikel i Boston Magazine er han i besiddelse af ”mere end almindelig intellektuel charme” og han taler med en ”udsædvanlig dyb barytonstemme, som hans kvindelige medstuderende betegner som creme for øregangen”. Bl.a. disse dele af artiklen fra Boston Magazine bliver brugt som introduktion, da han taler i Paris, hvilket han ikke er begejstret for.
Robert Langdon har en del fællestræk med forfatteren Dan Brown. De er på ca. samme alder, har samme interesser og skriver også begge to. I Langdons liv sker der en del mere, og det kan være, at Dan Brown kunne tænke sig et sådant liv.

Sophie Neveu er 32 år, Jacques Saunières barnebarn og blandt de vigtigste personer i bogen. Hun er også vokset op hos Saunières, da hendes forældre døde i en trafikulykke, mens hun var lille. Hun studerede kryptografi i England på Londons Royal Holloway University.
...

Komposition
Romanen er opbygget af meget korte kapitler, som ofte ikke er på mere end et par sider. Dette gør det let at finde en midlertidig slutning, hvor man kan lægge bogen fra sig. På den anden side slutter de fleste kapitler dog med en cliffhanger, som gør at man bliver nød til at læste det næste kapitel.
De enkelte afsnit i kapitlerne varierer en del i længde, men bliver dog aldrig rigtigt lange. Ligesom med de korte kapitler medfører det, at den føles let at læse og svær at lægge fra sig.
... Køb adgang for at læse mere

Da Vinci Mysteriet - Analyse

[13]
Bedømmelser
 • 16-12-2009
  Indholdet var ikke rigtig hvad jeg søgte da jeg er STX men der var en masse ting som skabte ideer til min opagve :)
 • 01-12-2010
  ok. opgave. men synes ikke den er fyldesgørende
 • 22-11-2015
  kommer meget i dybden - rigtig god inspiration
 • 05-11-2015
  Givet af Elev på 3. år
  Super god opgave! Lige hvad jeg skulle bruge