[1]

Bøgeskov i maj

Her får du hjælp til at analysere og fortolke billedet ”Bøgeskov i maj. Motiv fra Iselingen”. Det er malet af P.C. Skovgaard i 1857. Billedet er malet med olie på lærred og har dimensionerne 189,5 x 158,5 cm. Det er udstillet på Statens Museum for Kunst i København.

I analysen får du hjælp til motivbeskrivelsen, billedets komposition og symboler. I fortolkningen ser vi på billedets tema og budskab

Til sidst får du hjælp til en perspektivering, hvor vi placerer billedet i forhold til den romantiske periode. Du får også nogle arbejdsspørgsmål, som kan hjælpe dig i gang med dit arbejde.

Analysehjælpen her kan give dig en god start på dit arbejde, hvis du skal fremlægge om billedet eller skrive en opgave om det. Du kan dog også bruge den, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Her kan du se vores generelle råd om brugen af analysehjælp.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Træerne styrer vores blikretning mod himlen og det guddommelige 

Træerne fylder størstedelen af billedet. Vores blik vandrer uvilkårligt op ad stammerne, mod træernes smukke kroner, og videre mod himlen bag dem. Kompositionen benytter altså træernes lodrette linjer som et middel til at få beskueren til at løfte blikket mod himlen. Træerne kommer på den måde til at virke som en påmindelse om det guddommelige. 

Det er lige før, at træerne vokser ind i himlen – det virker i hvert fald, som om der er harmoni mellem skovens natur og den guddommelige himmel over trækronerne. Samtidig danner skovens trækroner et højt loft, som får skoven til at minde om et vældigt kirkerum eller en katedral. 

Der er altså flere ting i billedets komposition, der knytter forbindelser mellem det jordiske og det guddommelige. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bøgeskov i maj

[1]
Bedømmelser
  • 23-02-2023
    Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
    Kunne godt have lidt flere analyse dele med, men ellers virkelig godt!