DIO om Sydafrika i Samtidshistorie B

 • HHX 3. år
 • DIO (Historie B)
 • Ingen givet
 • 15
 • 4279
 • Word2007

DIO om Sydafrika i Samtidshistorie B

DIO rapport om Sydafrika og sortes ulighed i landet i Samtidshistorie B.

Opgaveformulering
Hvordan har Storbritanniens kolonisering i Sydafrika været medvirkende til skabe ulighed blandt de sorte og hvide i landet.

Uddybning
Jeg vil redegøre og analysere hvordan og hvorfor englænderne koloniserede Sydafrika, derudover vil jeg redegøre hvad baggrunden var for englænderne at skabe ulighed blandt de sorte og hvide samt finde ud af hvilke midler der blevet taget i brug.

Indhold

Forhold der påvirkede England til at kolonisere
Operation Sydafrika
Konsekvenserne af koloniseringen
Baggrunden for englænderne at skabe social ulighed
Konklusion
Kildekritik
Refleksion
Litteraturliste og links:

Uddrag

Forhold der påvirkede England til at kolonisere

I perioden mellem 1870 -1914 gav de industrialiserede lande i vesten sig til at ekspandere deres verdensherredømme over de ikke-industrialiserede dele af verden. Dog var det ikke noget nyt, at europæiske magter søgte indflydelse i de oversøiske områder. Siden de store opdagelser i 1490'erne havde europæerne sikret sig handelsstationer i Afrika, Asien, og store koloniseringer af Amerika. Men i 1870 var de fleste kolonier i Amerika for længst blevet selvstændige stater, det nye i denne periode var altså at man begyndte at kolonisere Afrika og Asien. Men hvorfor var det at disse rige og veludviklede lande fra vesten skulle kolonisere de mindre udviklede lande i fjernøsten, hvad havde de afrikanske og asiatiske lande som de europæiske lande ikke havde? Mange historikere er enige om, at hovedårsagen skal findes inden for de økonomiske behov. Industrialiseringen i Europa medførte nye produktionsformer en voldsom stigning af produktionen, uden at efterspørgslen steg betød tilsvarende. Det førte til en priskonkurrence, som ofte var ødelæggende for virksomhederne. Samtidig betød industrialiseringen en voldsom stigning i behovet for råvarer, fx kobber til elektriske ledninger, planteolier til den kemiske industri osv. En ekspansion til fx Afrika kunne måske løse disse problemer: Afrika er nemlig det kontinent i verden der er mest ressource rigt og der kunne man også afsætte sin overskudsproduktion. En af de første til at se dette var J.A. Hobson som var stærk kritisk overfor kapitalismen, og hans ideer blev taget op af flere marxistiske teoretikere, bl.a. Lenin som mente at et kapitalistisk land vil på et ... Køb adgang for at læse mere

DIO om Sydafrika i Samtidshistorie B

[3]
Bedømmelser
 • 16-03-2015
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Rigtig fin opgave! God inspiration.
 • 09-09-2014
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Rigtig god inspiration
 • 14-12-2013
  Den var sgu meget god