DIO i spansk og IØ om migration fra Afrika til Spanien

DIO i spansk og IØ om migration fra Afrika til Spanien

DIO eksamensopgave/synopsis med fagene Spansk og internationaløkonomi. Med hovedemnet migration og underemne migration fra Afrika til Spanien.

Problemformulering
Der ønskes en redegørelse for Spaniens økonomiske udvikling igennem de sidste 10 år.
Analyser baggrunden for den afrikanske migration til Spanien. Analyser endvidere migrationens konsekvenser for det spanske samfund.
Vurder afslutningsvis med udgangspunkt i redegørelsen og analysen, de afrikanske migranters bidrag til det spanske samfund.

Indhold

Problemformulering 3
Indledning 3
Metodeovervejelser – og refleksion 3
Redegørelse for Spaniens økonomiske udvikling igennem de sidste 10 år 4
Analyse af baggrunden for den afrikanske migration til Spanien 5
Analyse af migrationens konsekvenser for det spanske samfund 6
Vurdering af de afrikanske migranters bidrag til det spanske samfund. 7
Konklusion 7
Kildefortegnelse 8
De 5 skrivninger 9
1. Kalender DIO forløb uge 43 9
2. Referat af samtale med José 10
3. Litteraturliste med kildekritik 11
4. Brainstorm af foredrag Spanien – døren til Europa 12
5. Det retoriske pentagram 13
Bilag 1-13 - 14-23

Uddrag

Indledning
Overemnet som vi har fået tildelt er migration, herefter har jeg valgt et emne, som hedder migration fra Afrika til Spanien. Derefter valgte jeg, at jeg skulle skrive i fagene Spansk og Internationaløkonomi. Jeg har valgt at skrive om migration fra Afrika til Spanien, da jeg mener at det er et, af de mest interessante emner, som man kan skrive om, når det handler om migration. Spanien er et af de lande, hvor flest migranter flygter til, og Afrika er et af de lande hvor flest flygter fra, så det kunne ikke være mere oplagt end at vælge disse lande.
Jeg har valgt at bruge Spansk som et af fagene, da det er et fag, som jeg finder interessant og lærerigt, jeg har valgt internationaløkonomi, da jeg gerne vil analysere Spaniens økonomi, da det er interessant i forhold til migrationen til landet. Problemformulering, har jeg lavet ud fra hvilke områder, som jeg finder mest interessante at analysere. Jeg finder det vigtigt, at fortælle om økonomien, og baggrunden for hvorfor afrikanere vælger at migrer til Spanien, og dets konsekvenser. I vurderingen er det meget vigtigt, at man kan diskutere om svaret, derfor har jeg valgt at diskutere om hvad afrikanerne bidrager til, da her er forskellige holdninger. I hele problemformuleringen afspejler begge fag sig, der er både spansk og Internationaløkonomi med... Køb adgang for at læse mere

DIO i spansk og IØ om migration fra Afrika til Spanien

[2]
Bedømmelser
  • 08-11-2015
    BOHOIHOHIOHIOHIOHIOHOIHIOOHIOIHHOIHOIOHIHOIOHIHOIHOIHOIHOIHOIHOIOHIOHHHOIH
  • 04-03-2015
    Givet af HHX-elev på 3. år
    God opgave, til inspiration til udarbejdelse af DIO.