DIO - Terrorisme (Taler af Bush og Bin Laden)

 • HHX 3. år
 • DIO (Dansk A, Engelsk A, Historie B)
 • 10
 • 8
 • 2175
 • PDF

DIO - Terrorisme (Taler af Bush og Bin Laden)

DIO-synopsis om "Terrorisme" hvor der fokuseres på taler af Geroge W. Bush og Osama Bin Laden.

Problemformulering:
Vi ønsker, at redegøre kort for begrebet terrorisme og hvilke former for terrorisme der findes. Vi vil ligeledes redegøre for angrebet på World Trade Center. Derefter vil vi analysere George Bush tale fra d. 11/9 – 2001, og ligeledes Osama Bin Ladens tale. Efterfølgende ønsker vi, at analysere hvilke konsekvenser og kulturelle følger angrebet på World Trade Venter har haft. Til sidste vil vi vurdere hvorfor Al-Qaeda lige netop valgte USA og World Trade Center.

Indhold

Indledning
Problemformulering
Metodiske overvejelser
Terrorisme
Analyse
- George Bush' tale
- Osama Bin Ladens tale
Geert Hofstedes kulturdimensioner
- Arabiske Lande
- USA
- Sammenligning
Kulturelle følger
- Hvorfor valgte Al-Qaeda USA
Hvorfor tvillingetårnene
Konklusion
Kildefortegnelse
- Links
- Artikler
- Bøger

Uddrag

Indledning
I vores gruppe har vi valgt terrorangrebet d. 11 september 2001 i New York City, da vi mener at det er noget af det største inden for terrorismen. Efter angrebet i 2001, er terrorisme blevet et fænomen alle kender til.
4 amerikanske passagerfly blev overtaget af en gruppe terrorister, og fløj ind i deres terrormål – World Trade Center. Det yderst organiserede terrorangreb kostede 3.000 mennesker livet, og ødelagde de to tvillingetårne. Derudover blev det amerikanske forsvarshovedkvarter Pentagon ramt af i alt 3 fly. Det antages derfor at World Trade Center angrebet er det største og mest organiserede terrorangreb i verdenshistorien.

Metodiske overvejelser
Vi har i gruppen valgt at løse vores problemstillinger via fagene dansk, engelsk og samtidshistorie. Faget engelsk har vi valgt, da det har relevans for vores problemstillinger. Vi vil benytte os af metoderne fra engelsk faget, altså forståelse af kulturen og samfundsforholdene. Disse metoder har vi benyttet til at få en dybere forståelse for kulturen i de arabiske lande og USA, og hvilke kulturelle følger angrebet på World Trade Center har haft.
Vi har benyttet os af samtidshistorie, som sammen med dansk er et humanistisk fag. Under samtidshistorie benytter vi os af hermeneutik, herunder kildekritikken. Vi vil forholde os kritisk til vores kilder i synopsen. Vi vil benytte kildekritikken på George W. Bush tale fra 11/9 2001, og Osama Bin Ladens tale fra 7/10 2001. I dansk vil vi bruge retorikanalyse på talerne, for netop at se hvordan talerne appellerer sig til folket... Køb adgang for at læse mere

DIO - Terrorisme (Taler af Bush og Bin Laden)

[27]
Bedømmelser
 • 27-03-2012
  Den er VIRKELIG tynd. Det kan godt være idéen er at en synopse skal lægge op til en uddybende samtale, men denne opgave er decideret dårlige. Der er fine aspekter og påbegyndende analyser, men dybden mangler simpelthen. Det er ikke godt nok.
 • 22-02-2013
  Hjalp meget selvom jeg ikke har samme emne. Synopsen er stillet godt op og jeg vidste derefter hvordan min skulle stilles op.
 • 04-10-2015
  virkelig god dio opgave!
 • 03-04-2014
  DEN ER GOD, FÅR GODE INSPRITION