DIO om terrorisme i Samtidshistorie B og IØ B

DIO om terrorisme i Samtidshistorie B og IØ B

Opgaven indeholder en DIO om terrorisme i Samtidshistorie B og Virksomhedsøkonomi B.

Problemformulering:
I min DIO-opgave har jeg valgt at skrive om terrorisme. Jeg vil først redegøre for begrebet terrorisme og hvilke former for terrorisme, der findes. Dernæst vil jeg analysere terrorangrebet d.11. september 2001, og herunder de politiske og økonomiske konsekvenser. Til sidst vil jeg vurdere hvordan terrorismen kan bekæmpes.

Indhold

Indledning 3
Metode 3
REDEGØRELSE
Terrorismens mange betydninger 4
ANALYSE
Angrebet d. 11. september 2001 5
Kildekritik 7
VURDERING
Følgerne af d. 11. september 2001 10
Den fremtidige kamp mod terrorisme 11
Konklusion 11
Refleksion 12
Litteraturliste 14

Uddrag

Indledning
Jeg har i min DIO-opgave valgt at skrive om terrorisme. Terror er et begreb, der i hverdagen ligger langt væk fra os danskere, men samtidig har vi det også helt inde på kroppen. Jeg synes, terror er et stort problem i verden, men samtidig synes jeg også, det er et meget spændende emne. Jeg har derfor med udgangspunkt i nedenstående problemformulering, valgt at udarbejde en opgave omkring terrorismens betydning og terrorangrebet mod World Trade Center. Dette vil jeg gøre ved hjælp af analyseværktøjer fra henholdsvis historie og international økonomi.

Metode
Jeg har valgt international økonomi og historie, fordi jeg mener, at det lige præcis er de to fag, der giver den bedste vinkel på emnet terrorisme. Historie, fordi det har nogle definitioner, som er nødvendige for opgaven, samtidig med at emnet har en historisk tråd, idet jeg har valgt at analysere angrebet mod World Trade Center, hvilket skete tilbage i 2001. Jeg har på den måde valgt at gå tilbage i tiden og kigge på terrorismen. International økonomi er også centralt, og jeg ser det som et fornuftigt valg, da jeg på den måde kan gå ind og kigge på de forskellige økonomiske og politiske konsekvenser af terrorangrebet mod World Trade Center.

Jeg vil analysere en tale af George W. Bush omkring d. 11. september 2001, og forholde mig kritisk til, hvad han siger, samtidig med at jeg vil kigge på talens indhold. Endvidere vil jeg også analysere en tale, jeg selv har valgt, af Osama Bin Laden for også at få hans synspunkt på den skæbnesvangre dag. Hvis muligt, vil jeg derefter sætte de to taler og vidt forskellige synspunkter op mod hinanden... Køb adgang for at læse mere

DIO om terrorisme i Samtidshistorie B og IØ B

[20]
Bedømmelser
 • 05-03-2014
  Fin opgave men den er ikke opbygget som de skal i 2014. Her er der bare ren tekst ligesom i mange andre dio-opgaver herinde, det er svært at finde en tidsvarende opgave.
 • 25-02-2013
  Redegørelsen og analysen var til stor inspiration og hjalp mig videre. Alt i alt en meget fin opgave!
 • 22-04-2016
  Den er i hvert fald brugbar, men formalia kunne godt være bedre
 • 04-10-2015
  virkelig god inspiration!

Materialer relateret til DIO om terrorisme i Samtidshistorie B og IØ B.