DIO om terror i Engelsk A og Samtidshistorie B

 • HHX 3. år
 • DIO (Engelsk A, Historie B)
 • 12
 • 13
 • 4443
 • PDF

DIO om terror i Engelsk A og Samtidshistorie B

Rapport i DIO om terror i fagene Engelsk A og Samtidshistorie B.

Problemformulering

Jeg vil lave en redegørelse af USA's krig mod terror, fra 9/11 til i dag. I den forbindelse vil jeg forsøge at kommentere på forskellige begivenheder under krigen og hovedaktørerne.

Dernæst, vil jeg bruge artikler skrevet af Benjamin Barber og Samuel Huntington, til at analysere og vurdere selve baggrunden til krigen. Jeg ønsker at finde ud af netop hvorfor konflikterne er så store mellem USA og Mellemøsten.

I denne problemformulering er der problemstillinger der skal ses i et historisk perspektiv samt en kulturmæssigt perspektiv.

Indhold

Indledning
Problemformulering side 2
Opgavens struktur side 2

Krigen mod Terror
September 2001 side 3

Krigen i Afghanistan
Slyngelstaterne side 5
Bush-doktrinen side 6

Andre tiltag side 6

Verdensinddelingen side 7

Baggrunden til krigen side 8

Krigen i Afghanistan (1978-1992) side 9

Konklusion side 10

Refleksioner side 11

Litteraturliste
Internet
Artikler

Uddrag

Opgavens Struktur
Det første jeg vil skrive om i min opgave, er en gennemgang eller redegørelse af USA's krig mod terror, og hvad der egentlig er sket i denne. Jeg vil tage udgangspunkt i store begivenheder under denne krig, og de forskellige udspil de hovedparterne og især USA har lavet. Jeg vil starte ved terror angrebet på USA i september 2001, hvorefter jeg vil gå kronologisk frem mod i dag. Jeg vil gerne se på hvad de forskellige begivenheder har haft af konsekvenser for det Amerikanske og for de andre implicerede landes folk.

Dette er det historiske perspektiv i min opgave, og samtidshistorie skal også danne baggrund for det kulturmæssige perspektiv som er næste punkt.

Engelsk indgår i min opgave, ved at jeg vil kigge på de kulturelle forskelle mellem Mellemøsten og den vestlige verden, især USA. Der må ligge noget kulturmæssigt til grunde for, at netop USA og Mellemøsten er implicerede i alle større konflikter, og har været det i mange år. Her vil jeg bruge engelske artikler til, at forsøge at analysere mig frem til den egentlige baggrund bag krigen.

Krigen mod Terror

September 2001
Terrorangrebet, den 11. september 2001, blev begået af 19 mænd, som senere er blevet knyttet til Al-Qaeda. De 19 mænd var med en anden etnisk baggrund end amerikansk, og tidligt om morgenen den 11. september, kaprede de 19 mænd 4 passagerfly kun med det ene formål, at man ville udføre et selvmordsangreb, på det ene sted USA og det amerikanske folk var sikre på de ikke kunne rammes, nemlig deres eget land. Angrebene blev sat ind mod Twin Towers i New York, og Pentagon i Washington DC.

Det første fly med navnet, American Airlines Flight 11 blev sat af sted for at ramme det nordlige at de to tårne i New York. Det første angreb skete kl. 08.46 lokal tid, og på dette tidspunkt vidste meget få ... Køb adgang for at læse mere

DIO om terror i Engelsk A og Samtidshistorie B

[21]
Bedømmelser
 • 17-04-2010
  Opgaven indeholder hverken metodevalg eller kildekritik, hvilket SKAL med i en opgave hvor Samtidshistorie indgår. Jeg forstår ikke hvordan denne opgave kan få 12.
 • 10-06-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Super god opgave, gav mig et rigtig fint tillæg til min egen opgave her op til den mundlige eksamen.!
 • 09-09-2014
  Givet af HHX-elev på 3. år
  sdlrgdsgkdæsgedrsgergea
 • 22-05-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  fin inspiration...................