DIO - Familiestruktur i Kina

 • HHX 3. år
 • DIO (Historie B)
 • 12
 • 13
 • 4391
 • Word2007

DIO - Familiestruktur i Kina

DIO rapport.
Redegørelse for familiestrukturen i Kina. Analyse af konsekvenserne af denne udvikling, på landet og i byen. Til sidst en sammenligning af det moderne familieliv i Kina og Danmark.

Indhold

1. Indledning til familiestruktur i Kina 3
1.1. Kildekritik 3
2. Familiestruktur i Kina 3
3. Konsekvener af udviklingen i Kina 5
4. Moderne familieliv i Kina og Danmark 8
5. Konklusion 10
6. Refleksion 11
6.1. Metodiske overvejelser 11
6.2. Udfoldelsen af problemstillingen 11
6.3. Helhedsforståelse 12
7. Refleksion over den faglige udvikling 12

Uddrag

1. Indledning til familiestruktur i Kina
Familiestrukturen har i Kina været under stor forandring. Fra at være en fasttømret enhed underlagt faste traditioner og normer er familien undervejs til at blive en frigjort enhed, der er påvirket af kærlighed og lyst i stedet for tvang og undertrykkelse. En del af denne udvikling skyldes den økonomiske udvikling i Kina.
Opgaven vil nærmere beskrive hvordan strukturen i familien har ændret sig fra 1949 til i dag, på landet og i byerne. Beskrivelsen vil føre til en analyse af konsekvenserne af denne udvikling i forhold til de nævnte traditioner og normer. Til slut vil opgaven vurdere den moderne familie- struktur i Kina i forhold til strukturen i Danmark.
Jeg ønsker at belyse dette emne for at konkludere om befolkningen og familierne i Kina udvikler sig i takt med teknologien og økonomien i landet. Jeg har tænkt mig at løse problemformuleringen ved hjælp af sekundære kilder i form af bøger og internet. Ligeledes vil jeg gøre brug af personlige observationer lavet i Kina. Hovedvægten af min opgave ligger i samtidshistorie. Jeg har valgt ikke at analysere nogen tekster el. lign. da jeg ikke finder det givende i forhold til belysningen af denne problemstilling, selvom jeg arbejder med det humanistiske område. Jeg beskriver emnet på et overordnet plan, da emnet er utrolig bredt... Køb adgang for at læse mere

DIO - Familiestruktur i Kina

[3]
Bedømmelser
 • 20-06-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  HHhhhhhffffgoooooooooood
 • 23-01-2012
  okay opgave men med nogle magler
 • 10-02-2014
  God hjælp og god opgave

Materialer relateret til DIO - Familiestruktur i Kina.