DIO - Arbejdsforhold i Indien samt samhandlen mellem Indien og Danmark

DIO - Arbejdsforhold i Indien samt samhandlen mellem Indien og Danmark

DIO synopsis om arbejdsforhold i Indien samt samhandlen mellem Indien og Danmark.

Elevens kommentar

Jeg fik 10 til DIO prøveeksamen ud fra min mundtlige fremlæggelse, alt jeg sagde stod i denne opgave, brugt dog langt fra det hele, samt jeg har et tilhørende powerpoint.

Indhold

1. Jeg vil redegøre for handlen mellem Indien og Danmark indenfor beklædningsbranchen. Derudover vil jeg undersøge arbejdsmiljøet i den pågældende branche.
2. Jeg vil analysere, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med denne handel både ud fra et økonomisk perspektiv, men også ud fra et arbejdsmiljømæssigt synspunkt.
3. Til sidst vil jeg også vurdere, hvilke muligheder WTO har for at påvirke disse forhold.
Kildeliste

Uddrag

I mange tilfælde er det langt billigere at placere en tøjfabrik på den anden side af kloden end i en dansk provinsby, selv om det går ud over danske arbejdere. Stort set al tøjproduktion er de sidste årtier løbende rykket til fattigere og fattigere lande i jagten på billig arbejdskraft. På den anden side er det takket være globaliseringen, at vi kan købe billig elektronik fra Kina, spare penge på IT-support i Indien og få modetøj syet til lavpris i Bangladesh. Men hvad med arbejdsforholdende, hvordan lever de ansatte på tøjfabrikkerne i Indien? Hvilke rettigheder har de? Og hvorfor bliver der ved med, at være folk som lever for under én dollar om dagen? Det er nogle af de ting, som jeg vil gribe fat i, i løbet af min synopsis.

---

I min redegørelse for samhandlen mellem Danmark og Indien, vil jeg vise tabeller der giver et indblik over eksporttallene mellem Danmark og Indien. Den danske vareeksport til Indien er steget siden år 2008. I år 2008 blev der eksporteret for 16,5 mio. kroner fra Danmark til Indien inden for tekstil, beklædning og læderindustrien. År 2009 faldt eksporttallene med 3,6 mio. kroner. Den danske vareeksport til Indien er faldet med 25,2 % fra 2008 til 2009. Hvor det så viste sig, at i år 2010 var eksporttallene på 19,3 mio. kroner. Den samlede varehandel de seneste 12 måneder er ... Køb adgang for at læse mere

DIO - Arbejdsforhold i Indien samt samhandlen mellem Indien og Danmark

[3]
Bedømmelser
 • 17-03-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Er ked af at se, at dele af synopsen er kopiret fra nogle af dine links. Ellers udmærket opgave
 • 05-02-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Super fint arbejde.. God til inspiration...
 • 11-03-2013
  Fin synopsis og gode kilder.