SOP om DC-motorens funktioner | Teknikfag - Design og produktion A, og Teknologi B

SOP om DC-motorens funktioner | Teknikfag - Design og produktion A, og Teknologi B

SOP om DC-motorens funktioner, skrevet med brug af Teknikfag - Design og Produktion A, samt El og Teknologi. I opgaven undersøger jeg DC-motoren (Direct Current), og jeg kigger bl.a. på hvordan motoren fungerer, hvordan strukturen er og herudover har jeg fundet motorkonstanten, hvorefter jeg til sidst diskuterer energi og behovet for samme i det moderne samfund.

Studienets kommentar

Bemærk at der er utilstrækkelig kildeangivelse.

Studieområdeprojektet på htx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Udformningen af eksemplet kan derfor afvige fra den måde, som et SOP skal skrives og bygges op. Fx skal et SOP fylde 15-20 sider, hvor der tidligere var andre krav til længde. I dag skal du heller ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
1. DC-motorens opdagelse 4
1.1 DC motoren 5
2. Analyserende forsøg af DC-motoren 7
2.1 Teori 7
2.2 Beskrivelse af forsøgene og resultater 11
Forsøg 1 (generator) 11
Forsøg 2 (motor) 12
2.3 Sammenligning og Diskussion af forsøgene 13
2.4 Konklusion 14
3. DC-motorens fremtid 15
Bilag 17
Litteraturliste 17
Links til hjemmesider: 17
Kildekritik 18
Bilag 1.1 Opstillinger med elektromagnetisme 18
Bilag 2.1 Graf over den indre modstand i valgt DC-motor 20
Bilag 2.2 Diagram tegning af DC-motor 20
Bilag 2.3 Billeder af opstilling, hvor valgte motor bruges som generator 21
Bilag 2.4 Graf og måle data over forholdet mellem volt og omdrejninger 21
Bilag 3.1 Billeder af forsøg 2 moment og ampere 23
Bilag 3.2 Graf over forhold mellem moment og ampere 23

Uddrag

Indledning:
I mit studieretning projekt har jeg valgt fagene Design og produktion A, El og Teknologi. Jeg har valgt at gå ud over kernestoffet i Design og produktion El.
Det tilhørende emne til mine valgte fag er DC-motoren. Min opgave starter med at jeg redegører for principperne, opbygningen og virkemåden af DC-motoren.
Derefter har jeg lavet forsøg, som skal kunne bruges til at bestemme motorkonstanten for min valgte DC-motor. Afslutningsvis har jeg vurderet og diskuteret DC-motorens plads i et moderne samfund med miljøproblemer og brintteknologi.

1. DC-motorens opdagelse
DC-motoren er ikke nogen ny opdagelse, den har været her i lidt over et år hundrede og er en stor del af vores hverdag i dag, da den bliver brugt til ufattelig mange ting.
Grundstenene for DC-motoren blev lagt af H.C. Ørsted, Carl Friedrich Gauss og Michael Faraday. Deres opdagelser indenfor magnetisme og elektricitet i begyndelsen af 1800-tallet, blev startskuddet for enormt mange opfindelser, bl.a. DC-motoren.
I 1820 opdagede H.C. Ørsted, at en elektrisk strøm frembringer et magnetfelt. Det blev startskuddet til de næste 15 års arbejde, på tværs af Atlanten i et kapløb om at udvikle en simpel roterende DC-motor. Der blev opstillet en lang række forsøg som påviste, at det var muligt at skabe en roterende .... Køb adgang for at læse mere

SOP om DC-motorens funktioner | Teknikfag - Design og produktion A, og Teknologi B

[1]
Bedømmelser
  • 26-09-2011
    Givet af HTX-elev på 3. år
    Bedøm opgaven og tjen 15 point.