Cocio Afsætning

- HHX 3. år
- Afsætning A
- 12
- 13
- 3294
Eksempelbesvarelse: Cocio Afsætning
Studienets eksempelbesvarelse af eksamensopgaven i Afsætning om Cocio fra sommeren 2011.
Opgaven besvarer både 3A og 3B. Til eksamen skal kun en af opgaverne i punkt 3 besvares.
Opgaven fokuserer på at rumme præcis det en eksamensbesvarelse skal have for at få 12 samtidig med, at alle opgaverne skal kunne løses på de fire timer eksamenen varer.
Problemet ved nogle af de andre besvarelser af eksamensopgaven om Cocio på Studienet.dk er, at de er lavet som hjemmeopgaver uden tidsbegrænsning. Man kan således slet ikke nå, at lave så lange besvarelser til eksamen.
Indhold
- Analyser Cocio værdikæde og vurder virksomhedens kernekompetencer
- Primære aktiviteter
- Støtteaktiviteter
- Kernekompetence
- Cocios strategiske muligheder
- Vækstmuligheder
- A: Diskuter Cocios segmentering og valg af målgruppe(r)
- SMUK (el. SMOK)-analyse
- B: Diskuter Cocios promotionformer
- A: Diskuter Cocios segmentering og valg af målgruppe(r)
- Samlet konklusion
Uddrag
"1. Analyser Cocio værdikæde og vurder virksomhedens kernekompetencer
I det følgende er værdiskabelsen i virksomheden blevet analyseret ved anvendelse af Porters værdikæde:
Primære aktiviteter
I den indgående logistik modtages de råvarer som benyttes i produktionen af Cocio-produkterne. Man modtager kakao, sukker og mælk fra leverandører og råvarerne opbevares indtil de skal bruges i produktionen.
I produktionen omdannes mælk, sukker og kakao til den klassiske chokolademælk.
I produktionen af dette produkt bruger man den klassiske cocio-opskrift hvis unikke smag gør den så utroligt populær. Efter at det rigtige blandingsforhold er opnået tappes produkterne på flaske, og derefter koges flaskerne ved 120 grader i en halv time.
Samlet set er der sker en meget stor værditilvækst i produktionen. I den meget moderne fabrik i Esbjerg bliver der produceret cirka 30.000 Cocio-produkter i timen på fabrikkens to fleksible linjer.
Efter produktionen kommer produkterne ud på færdigvarelageret, hvor kakaomælken skal modnes i 5 dage inden den er klar til at blive sendt ud til butikkerne. I den udgående logistik foretages selve leveringen af produkterne..."... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind