SSO om Christoffer Columbus | Historie A

SSO om Christoffer Columbus | Historie A

Historieopgave (SSO) om Christoffer Columbus.

Opgaven er fra 2003.

Opgaven kommer omkring det følgende:

Kapitel 1. Christoffer Columbus
Dette er hans liv der bliver beskrevet, fra han blev født i Genova i 1451 til hans død i 1506. Han bliver i en rimelig ung alder kaptajn og oplever hvor hårdt livet er. Han flytter rundt for at få inspiration og know how til sit store mål, at sejle mod vest til Indien.

Kapitel 2. Baggrunden for en ny sejlrute til Indien
Her kommer Columbus' ide om at sejle mod vest for at komme til Indien i live. Det Arabiske monopol, som skaber dyre told-afgifter for hele Europa.

Kapitel 3. Columbus' første rejse
Columbus forsøger sig hos forskellige regeringer rundt om i Europa, for at søge støtte til sit projekt. Da han bliver afvist af den portugisiske regering, flytter han i alt hast væk fra det land hvor han lærte så meget om navigation. Endelig siger det spanske kongepar, ja til hans forespørgsel om støtte til turen.
Vi finder ud af hvad der var hans mening med hans sejlads og vi høre om selv rejsen.

Kapitel 4. Følgerne efter opdagelsen af Amerika for Spanien og Europa
Indianerne bliver stort set udslettet og de flest bliver nød til at være slaver. Samtidig er spaniernes motiver præcis de samme som portugisernes, det vil have flest mulige penge ud af det på den korteste tid.

Indhold

Kapitel 1: Christoffer Columbus
Kapitel 2: Baggrunden for en ny sejlrute
Kapitel 3: Columbus' første rejse
Kapitel 4: Følgerne efter opdagelsen af Amerika for Spanien og Europa
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Christoffer Columbus blev født i 1451 i den italienske havneby Genova. Columbus var søn af Domenico som arbejdede som væver og købmand. Allerede fra en alder af 14-15 år blev han antaget som skibsdreng af flere handlende i Genova. Han fortsætter som matros og som tiden går bliver han også kaptajn, det første bevis på dette, er at hans skib bliver overfaldet ud for Portugals kyst i 1976. Han magter dog at kæmpe sig ind til land ved brug af åre og ved at svømme... Køb adgang for at læse mere

SSO om Christoffer Columbus | Historie A

[10]
Bedømmelser
 • 25-05-2011
  Givet af Folkeskoleelev i 2.g
  Jeg synes den giver fin info, den gav en stor hjælp til mine lektier. Så den kan godt anbefales. Jeg giver en 4 / 6 stjerner.
 • 07-12-2011
  Givet af Studerende på 2. år
  den er rigtigt god til at få lidt baggrundsviden til Columbus.
 • 13-04-2011
  Great, tak for inspirationen.
 • 02-06-2009
  God opgave .. den kan godt bruges.